Ministrul german al apărării: Unitatea militară de elită KSK va fi parţial dizolvată. Legături cu extrema dreaptă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Unitatea militară de elită germană, destabilizată de mai multe scandaluri cu privire la legăturile unora dintre membrii săi cu mişcarea de extremă dreapta, va fi parţial dizolvată, a anunţat marţi ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, informează AFP.

Forţele speciale (KSK) "au devenit parţial autonome" în raport cu restul armatei germane "în special din cauza unei culturi toxice a unor persoane aflate la conducerea lor", a explicat Kramp-Karrenbauer într-un interviu pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung.

"În consecinţă, KSK nu mai poate continua sub forma sa actuală", a adăugat Kramp-Karrenbauer, care este şi preşedinta partidului conservator Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului federal Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Deocamdată, compania a doua a forţelor speciale germane, considerată locul unde derapajele de extremă dreapta sunt cele mai mari, va fi dizolvată fără a fi înlocuită. Prin urmare, KSK îşi va păstra doar trei companii.

Atât timp cât o reînnoire nu va avea loc, unitatea specială a Bundeswehr nu va participa la exerciţii şi la misiuni internaţionale.

Ministrul a calificat recentele descoperiri drept "tulburătoare şi alarmante": 48.000 de muniţii şi 62 de kilograme de explozivi au dispărut de la KSK.

În acelaşi timp, mai mulţi membri ai forţelor speciale au fost identificaţi ca fiind aproape de mişcarea ultranaţionalistă, în condiţiile în care autorităţile sunt îngrijorate de o resurgenţă a terorismului de extremă dreapta, ce vizează migranţi, evrei şi responsabili politici care îi susţin.

O anchetă internă ar urma să determine dacă acest material de război a fost furat recent sau dacă departamentul financiar contabil al armatei a dat dovadă de neglijenţă, a spus Kramp-Karrenbauer. "Zidul de tăcere este pe cale să fie dărâmat", a afirmat ea.

O nouă evaluare ar urma să aibă loc la sfârşitul lui octombrie, iar ministrul german al apărării a atenţionat că dacă forţele speciale ale armatei "nu au auzit acest foc de armă preventiv, problema unei reorganizări" mai ample "a KSK se va pune în mod inevitabil". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel