Ministrul Apărării: Veteranii de război ne-au învăţat lecţia demnităţii şi a patriotismului

Cristian Soare |
Data publicării:

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, afirmă într-un mesaj transmis, vineri, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, că cinstirea eroilor şi transmiterea mai departe a faptelor lor de curaj şi vitejie reprezintă cea mai de preţ îndatorire.

,,Avem datoria să transmitem mai departe faptele lor de curaj şi vitejie, cinstirea eroilor noştri reprezentând cea mai de preţ îndatorire pe care o avem. Ei ne-au învăţat lecţia demnităţii şi a patriotismului, ne-au insuflat dragostea de patrie şi spiritul de sacrificiu, dovedind că iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute pentru care merită şi trebuie să luptăm până la sacrificiul suprem'', a declarat Tîlvăr, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Demnitarul a arătat că veteranii sunt ''mărturii istorice vii''. ,,Puţinii veterani de război rămaşi printre noi, mărturii istorice vii, reuşesc şi astăzi să ne evoce momentele de mare cumpănă prin care au trecut pentru a-şi îndeplini misiunea sacră, aceea de a elibera ţara de sub ocupaţia străină'', a adăugat ministrul.

El a amintit că, de Ziua Veteranilor de Război, sunt omagiaţi toţi ostaşii căzuţi pe câmpurile de luptă. ,,Gândurile noastre se îndreaptă şi către militarii români care astăzi îşi fac datoria în poligoanele şi câmpurile de aplicaţii din ţară şi în misiuni externe în diferite părţi ale lumii'', a mai spus Angel Tîlvăr.

Ministrul Apărării a exprimat recunoştinţă faţă de militarii veterani pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

,,Suntem datori să ducem mai departe tradiţiile şi renumele Armatei, să consolidăm statutul şi prestigiul militarului român, în spiritul obligaţiei morale pe care o avem faţă de militarii veterani'', a transmis Tîlvăr.

Ministrul a participat, vineri dimineaţă, alături de şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, şi de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, Ciprian Marin, la ceremonia militară şi religioasă de depunere de coroane de la Monumentul Eroilor Patriei din faţa Universităţii Naţionale de Apărare.

Pentru a marca această zi, MApN desfăşoară campania ''Recunoştinţă veteranilor de război'', între 20 şi 29 aprilie, care include acţiuni de distribuire a unor pachete cadou pentru cei 1.096 veterani şi veterane de război şi cele 24 de văduve de război de pe teritoriul României şi pentru trei veterani de război din Republica Moldova. Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte, în fiecare an, la 29 aprilie şi a fost instituită prin Hotărâre de Guvern, în 2007. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel