Militarii români din forțele speciale, misiune sub comanda Franței împotriva terorismului. Ministrul Ciucă a discutat cu omologul său francez

Foto: căpitan Roxana Davidovits via. Forțele pentru Operații Speciale Române
Foto: căpitan Roxana Davidovits via. Forțele pentru Operații Speciale Române

Ministrul Nicolae Ciucă a participat marți, 13 iulie, la o videoconferință pe tema Task Force TAKUBA, organizată de ministrul francez al apărării, Florence Parly.

Potrivit unui comunicat al MApN emis către DefenseRomania, în cadrul discuțiilor, miniștrii apărării sau reprezentanții acestora, din 26 de state – Belgia, Canada, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Mali, Niger, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Țările de Jos, Ucraina și Ungaria – au abordat teme privind cooperarea în contextul asigurării securității, stabilității și combaterii terorismului în regiunea Sahel.

Parlamentul a aprobat, la începutul lunii iunie, participarea Armatei României cu forțe, mijloace și echipamente la misiunea Task Force Takuba în Sahel, sub conducerea Franței, cu un efectiv de până la 50 de militari.

La nivelul Ministerului Apărării Naționale, procedurile tehnice și legislative sunt demarate pentru ca misiunea să fie pregătită în cele mai bune condiții.

Amintim că luna trecută senatorii şi deputaţii au aprobat proiectul de hotărâre privind participarea Armatei României cu forţe, mijloace şi echipamente la misiunea Task Force Takuba în Sahel, sub conducerea Franţei, începând cu trimestrul al IV-lea al anului 2021.

"Participarea Armatei României în cadrul Task Force Takuba va contribui la menţinerea profilului operaţional al acesteia şi va aduce vizibilitate internaţională sporită ţării noastre, alături de beneficii importante cuantificabile politic şi politico-militar, în relaţia cu Franţa", se arată între altele în raportul celor două comisii, aprobat în unanimitate, de luna trecută.

În luna martie 2020, un grup de 13 state au anunţat crearea Task Force Takuba pentru combaterea grupărilor teroriste în regiunea Liptako, aflată la confluenţa statelor Mali, Niger şi Burkina Faso.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel