Militari români din Forțele Speciale vor participa la exercițiul ”Agile Spirit 2021” din Georgia

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Foto: Roxana Davidovits, imagini publicate pe pagina oficială de Facebook a Forțelor pentru Operații Speciale Române
Foto: Roxana Davidovits, imagini publicate pe pagina oficială de Facebook a Forțelor pentru Operații Speciale Române

În perioada 26 iulie - 6 august, Georgia găzduiește exercițiul militar multinațional ”Agile Spirit 2021” (AS 2021), informează Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA din Europa și Africa (US Army Europe and Africa) într-un comunicat de presă.

AS 2021 este de nivel brigadă și va consta într-un exercițiu al comenzii unei mari unități multinaționale (command post exercise – CPX) și exerciții tactice de nivel batalion cu trageri de luptă în poligoane.

Seria ”Agile Spirit” este găzduită de Georgia, prima exercițiu având loc în 2011. În acest  va ajunge la cea de-a 10-a ediție. Inițial, a fost un exercițiu anual al infanteriștilor marini americani și georgieni, pentru ca din 2018 să intre în Programul de exerciții al Comandamentului Întrunit al SUA din Europa, ca exercițiu bienal (o dată la doi ani) al US Army Europe and Africa.

În acest an, vor participa, aproximativ 2.500 de militari din 15 țări aliate și partenere: Georgia (națiune gazdă), Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, România, Spania, Turcia, Ucraina, Regatul Unit (UK), Statele Unite (SUA), Canada, Italia și Azerbaidjan.

În jur de 700 de militari sunt americani, 1.600 aparțin Forțelor Armate ale Georgiei și aproximativ 250 provin din celelalte țări.

Unitățile americane participante includ elemente de comandă de la nivelul Comandamentului Forțelor Terestre Europa-Africa, Comandamentului 21 Sprijin de Teatru și Comandamentului 7 Armată, precum și subunități din Brigada 173 Aeropurtată, Brigada 1 Aviație Luptă (Elicoptere) a Diviziei 1 Infanterie, Garda Națională a statului american Georgia, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale din Europa, Forțele Aeriene din Europa-Africa și Forțele Navale Europa-Africa.

În acest an, va avea loc pentru prima dată o operație aeropurtată multinațională cu participare din Georgia, UK și Polonia.

De asemenea, tot pentru prima dată, subunități aparținând Forțelor pentru Operații Speciale din Georgia, SUA, UK, România și Polonia vor efectua operații  combinate în poligonul Sorta.

Exercițiul se va desfășura în cinci locații de antrenament din Georgia: poligonul Vaziani; aerodromul militar Vaziani; poligonul Orpholo; Baza Aeriană Senaki; poligonul Sorta din localitatea Eki.

Comentariul autorului: Ediția anterioară a “Agile Spirit” s-a desfășurat în perioada 27.07 – 09.08.2019 și a înregistrat o participare de 3000 de militari din Georgia, SUA, UK, Letonia, Lituania, Polonia, Norvegia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, România, Turcia și Ucraina.

Atunci, pe fondul exercițiului “Agile Spirit”, comandantul Regiunii Militare Sud din Forțele Armate ale Federației Ruse a ordonat începerea unui exercițiu comun al armatelor 58 și 49 de arme întrunite, care au o parte din marile unități dislocate la granița cu Georgia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel