Marinari salvați din mâinile piraților de Forțele Speciale din Nigeria

Eduard Pascu / 25 mai 2020 / 22:53

Mai mulți marinari au fost salvați în urma intervențiilor forțelor speciale.

Opt marinari, inclusiv cetățeni ruși, care au fost capturați în largul coastei statului Benin din Africa, au fost eliberați în Nigeria vecină, a declarat amiralul Oladele Daji șeful operațiunii de salvare.

"Sperăm să putem să le punem întrebări, dar este prea devreme acum, cel puțin una dintre persoane este prea slăbită să poată vorbi", a declarat amiralul Oladele Daji, agenției France-Presse, transmite TASS.

La 19 aprilie, pirații au capturat în Golful Guineea, în largul coastei Beninului membri ai echipajului navei Tommi Ritscher, înregistrată în Portugalia. Autoritățile au intervenit prompt și au reușit să elibereze 11 membri ai echipajului navei container. Cu toate acestea, un grup de opt oameni, inclusiv trei ruși au rămas în mâinile piraților.

Anterior, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a anunțat că un cetățean ucrainean a fost eliberat din captivitate, fără să spună nimic despre ceilalți prizonieri.

În urma negocierilor cu autoritățile din Benin, pirații au părăsit vasul împreună cu captivii și au ieșit din apele teritoriale ale Beninului. Recent, Marina Nigeriană a lansat o operațiune de salvare a marinarilor.

Nu au fost oferite detalii cu privire la operațiune.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy