Liderul grupării armate columbiene Los Pelusos a fost lichidat

S.I. Catalin |
Data publicării:

Principalul lider şi fondator al grupării armate columbiene Los Pelusos a fost ucis în urma unei operaţiuni întreprinse de poliţia naţională, a anunţat vineri preşedintele Columbiei, Ivan Duque, informează Reuters.

Gruparea este una dintre cele mai cunoscute organizaţii criminale din Columbia şi a fost implicată în lupte în care erau angajaţi mii de oameni, în zone de-a lungul frontierei de est a acestei ţări cu Venezuela.

Luis Antonio Quintero, alias Pacora, 49 de ani, era un fost rebel de extremă stânga ce avea în subordinea lui circa 440 de membri, a precizat guvernul columbian. El era căutat sub acuzaţia de terorism şi crimă şi a fost localizat joi în provincia Norte de Santander.

,,Este clar că vom lichida în totalitate această grupare", şi-a exprimat Duque convingerea într-un comunicat emis din SUA, unde participă la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Quintero a fost responsabil de uciderea mai multor activişti în domeniul drepturilor omului şi lideri comunitari, se mai spune în comunicat.

Preşedintele columbian Duque a fost criticat de o parte a comunităţii internaţionale pentru că nu face mai mult pentru a stopa asasinările de activişti în domeniul drepturilor omului.

Un alt lider al Los Pelusos a fost capturat în timpul operaţiunii, mai informează comunicatul. Nu se oferă detalii cu primire la circumstanţele morţii lui Quinetro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel