Lecţie dată de un veteran în vârstă de 100 de ani

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Lecţie de patriotism şi respect faţă de ţară dată de un veteran în vârstă de 100 de ani. 


Un veteran în vârstă de 100 de ani a oferit o adevărată lecţie de patriotism şi de respect faţă de ţară. Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe pagina oficială de Facebook un emoţionant mesaj în care este descrisă o scenă petrecută într-un cadru oficial al cărei protagonist este un veteran în vârstă de 100 de ani.

În ciuda vârstei sale şi a inerentelor probleme aduse de anii pe care îi are, veteranul, pe numele său Simion Gârlea, a ţinut să asculte în picioare Imnul Naţional al României. Iar în momentul în care un student al Academiei de Poliție îi spune că poate sta jos, acesta i-a spus: "Dragul meu, Imnul Patriei se ascultă numai în picioare!" 

"Cum să nu îl iubești?

Iată mesajul scris pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne: 

"A ieșit din clădire sprijinit în baston și însoțit de un student al Academiei de Poliție. În fața lui se afla Garda de Onoare a Jandarmeriei. Am simțit cum ar vrea să arunce bastonul, să se desprindă de student și să meargă în formație exact ca în urmă cu 78 de ani! În fața lui erau 8 trepte, iar povara celor 100 de ani apăsa cu greu pe genunchii lui. A început să pășească dar de data aceasta nu mai privea treptele...ci Drapelul de Luptă din formație. Am văzut o lacrimă pe obrazul drept...o șterge ușor în momentul când ajunge jos și se așază pe scaunul unde este invitat! Privirea lui rămâne către Drapel! La un moment dat se anunță în microfon: "-Se intonează Imnul Național al României!" Simion Gârlea se ridică în picioare...cu greutate însă! Studentul îi spune ușor..."Puteți să stați jos, nu este nicio problemă"

"Dragul meu, Imnul Patriei se ascultă numai în picioare!" și imediat își scoate pălăria pe care o ridică deasupra capului!

Simion Gârlea are 100 de ani. A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial din Răsărit până în Apus...nu a avut un trai liniștit....dar niciodată nu a vorbit de rău România și pe români!

CUM SĂ NU ÎL IUBEȘTI?"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel