Oryu, submarinul din clasa Soryu, lansat de Japonia

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania japoneză Mitsubishi Heavy Industries d(MHI) a lansat primul submarin de atac diesel-electric din clasa Soryu (SSK) ce va fi echipat cu baterii litiu-ion. Submarinul va fi folosit de forțele marine ale Japoniei.

Submarinul are o lungimea de 84 m. și este denumit Oryu. Acesta a intrat la apă pe 4 octombrie, într-o ceremonie organizată la sediul MHI din Kobe.

Submarinul este al 11-lea al clasei și al șaselea construit de MHI, celelalte cinci fiind construite de Kawasaki Heavy Industries. Oryu va intra în serviciu în 2020.

Lansarea vine dupa ce GS Yuasa, dezvoltator și producător de sisteme de baterii din Kyoto, a anunțat în februarie 2017 că Japonia va deveni prima țară din lume care va echipa SSK-urile cu baterii litiu-ion în locul bateriilor plumb-acid. Potrivit janes.com, clasa Soryu are un fascicul de 9,1 m.

Precedentele modele ale clasei sunt echipate cu două generatoare diesel Kawasaki 12V 25/25 și patru motoare de propulsie independente de aer Kawasaki Kockums V4-275R Stirling (AIP). Ele utilizează baterii cu plumb-acid pentru stocarea energiei.

Submarinele din clasa Soryu pot declanșa torpile grele dezvoltate în Japonia. Submarinele pot fi, de asemenea, echipate cu rachete anti-navă UGM-84C Harpoon cu rază medie de acțiune. Totodată, fiecare submarin este echipat cu două lansatoare subacvatice de contracarare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel