Israelul și India au testat sistemul de apărare antiaeriană MRSAM

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Israel Aerospace Industries (IAI) a testat cu succes în India sistemul antirachetă sol-aer, cu rază medie de acțiune (MRSAM). Capabil să lovească ținte aflate la o distanță de până la 70 de kilometri, sistemul este menit să protejeze India de atacurile aeriene.

Sistemul a fost dezvoltat în ultimii ani de Israel Aerospace Industries (IAI), în comun cu Organizația de Cercetare și Dezvoltare în domeniul Apărării a guvernului indian (DRDO), iar testarea acestuia a avut loc în India, în ultima săptămână din decembrie, a spus compania israeliană. Acesta va fi folosit de forțele aeriene și terestre ale Indiei, transmite Jerusalem Post

Sistemul a fost dezvoltat ca urmare a uneia dintre cele mai mari oferte de apărare din istoria Israelului. În aprilie 2017, IAI și India au semnat un contract de 1,6 miliarde de dolari pentru sistemul MRSAM pentru forțele terestre din India. Dezvoltarea a implicat mai multe companii indiene cum ar fi Bharat Electronics Limited, Larsen & Toubro și Bharat Dynamics Limited, precum și Rafael Advanced Defense Systems din Israel, potrivit portalului de știri defensenews.com.

”MRSAM este un sistem inovator de ultimă generație, care și-a dovedit încă o dată capacitățile sale avansate împotriva unei varietăți de amenințări”, a declarat președintele IAI, Boaz Levy.

 

Sistemul antiaerian poate distruge avioane, rachete sau UAV-uri 

 

Sistemul poate doborî avioanele inamice pe o rază de 50-70 km., fiind destinat să înlocuiască vechile sisteme de apărare pe care India le deține. Acesta include radar, centrul de comandă și control avansat, precum și lansatoare mobile și interceptori de generație nouă.

MRSAM este utilizat de forțele aeriene și de marina indiană. Versiunea navală, numită LRSAM, se bazează pe sistemul Barak 8 și a fost vândută,în 2018, ca parte a unui contract de 777 milioane de dolari, încheiat cu Bharat Electronics Limited (companie deținută de statul indian), pentru a fi utilizată pe șapte nave ale Marinei.

Barak 8 este operațional din 2015. Acesta poate fi folosit împotriva amenințărilor pe mare, cum ar fi racheta rusă Yakhont, iar IAI spune că sistemul terestru poate doborî mai multe tipuri de ținte, inclusiv avioane, rachete și UAV-uri.

Citește și: Israelul și Pakistanul, componente esențiale pentru ascensiunea Chinei. O relație complicată, mai mult ideologic decât geopolitic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel