Ionel Brătianu - Vaida Voievod. Istoricul Zaharia: Cel rău versus cel bun

Bianca Ştefan / 29 iul 2018 / 15:08
I.C.Brătianu
I.C.Brătianu

Istoricul Daniela Zaharia a declarat, în cadrul unui interviu DCNews, că România a avut doi negociatori în Conferința de Pace de la Paris, Ionel Brătianu, cel rău, și Alexandru Vaida Voievod, cel bun.

Daniela Zaharia este de părere că Ionel Brătianu a fost polițistul cel rău în Conferința de Pace de la Paris, iar Alexandru Vaida Voievod, cel bun, având în vedere că primul a fost înlocuit cu cel din urmă. 

''Am avut doi negociatori șefi în această istorie a Congresului de Pace de la Paris, mai întâi pe Ionel Brătianu, bad cop (n.r. polițistul cel rău), care a avut mai multe asperități în demersul său, a avut și ghinionul de a se găsi într-o situație de non-empatie serioasă cu președintele Clemenceau. Lucrurile pentru el nu au evoluat foarte bine. A reușit să irite pe toată lumea pentru că încerca, de fapt, să vadă aplicate înțelegerile care fuseseră semnate cu Puterile Antantei în momentul intrării României în război. 

Conflictele care deja existau între Aliați, toate au creat o stare de iritare și au dus la înlocuirea lui Brătianu cu Vaida Voievod'', a declarat istoricul Daniela Zaharia la DCNews.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy