Ionel Brătianu - Vaida Voievod. Istoricul Zaharia: Cel rău versus cel bun

Bianca Ştefan |
Data publicării:
I.C.Brătianu
I.C.Brătianu

Istoricul Daniela Zaharia a declarat, în cadrul unui interviu DCNews, că România a avut doi negociatori în Conferința de Pace de la Paris, Ionel Brătianu, cel rău, și Alexandru Vaida Voievod, cel bun.

Daniela Zaharia este de părere că Ionel Brătianu a fost polițistul cel rău în Conferința de Pace de la Paris, iar Alexandru Vaida Voievod, cel bun, având în vedere că primul a fost înlocuit cu cel din urmă. 

''Am avut doi negociatori șefi în această istorie a Congresului de Pace de la Paris, mai întâi pe Ionel Brătianu, bad cop (n.r. polițistul cel rău), care a avut mai multe asperități în demersul său, a avut și ghinionul de a se găsi într-o situație de non-empatie serioasă cu președintele Clemenceau. Lucrurile pentru el nu au evoluat foarte bine. A reușit să irite pe toată lumea pentru că încerca, de fapt, să vadă aplicate înțelegerile care fuseseră semnate cu Puterile Antantei în momentul intrării României în război. 

Conflictele care deja existau între Aliați, toate au creat o stare de iritare și au dus la înlocuirea lui Brătianu cu Vaida Voievod'', a declarat istoricul Daniela Zaharia la DCNews.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel