Industria de apărare din Rusia compensează pierderile de tehnică militară din Ucraina. Presa franceză a calculat numărul de avioane noi primit de armata rusă în anul 2023

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Pregătirea pentru desfăşurarea unei misiuni de luptă a piloților avioanelor de vânătoare Su-35S. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.
Pregătirea pentru desfăşurarea unei misiuni de luptă a piloților avioanelor de vânătoare Su-35S. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.

Publicația franceză Meta-defense a anunțat, pe 05.01.2024, că, în domeniul armamentului, totul indică faptul că poziția Moscovei s-a dovedit a fi mai stabilă decât cea a regimului de la Kiev și a aliaților săi, în pofida avantajului tehnologic pe care îl oferă echipamentele occidentale.

După cum au indicat jurnaliștii francezi, conform estimărilor Occidentului, de la începutul conflictului din Ucraina, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse ar fi pierdut între 60 și 100 de avioane de luptă.

În același timp, numai în cursul anului 2023, partea rusă a făcut 12 anunțuri cu privire la aprovizionarea cu avioane de vânătoare și bombardiere. Două dintre acestea s-au referit la avioanele de vânătoare Su-57, cinci la cele de tip Su-35S, trei la bombardierele Su-34M și alte două la aeronavele Su-30SM.

La acestea trebuie adăugate două livrări de avioane de atac și instrucție de tip Yak-130. Fiecare lot de avioane primit de armata rusă a inclus cel puțin două aeronave. Acest lucru înseamnă că, în total, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit în 2023 cel puțin 24 de avioane de luptă noi.

“Numărul de aeronave noi livrate a depășit pierderile documentate pentru 2023 în Ucraina. În același timp, aparatele transferate sunt adesea mult mai moderne decât modelele pierdute pe cerul ucrainean”, se arată în articolul publicației franceze.

Potrivit autorilor acestuia, Complexul Militar Industrial din Federația Rusă reușește să compenseze pierderile înregistrate de armată în Ucraina.

Acest lucru este valabil atât în cazul tancurilor, cât și al mașinilor de luptă ale infanteriei, vehiculelor blindate pentru transportul trupelor, pieselor de artilerie și camioanelor.

Astfel, industria de apărare furnizează la trupe o mare varietate de arme. În ultima perioadă, în numai câteva zile, armata rusă a lansat peste 200 de rachete de croazieră și balistice, în timp ce Ucraina, în pofida ajutorului Occidentului, are, în cel mai bun caz, doar câteva zeci de muniții de același tip.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel