Imaginile din satelit dezvăluie Type 003 - ultimul portavion al Chinei. Nava e în construcție din 2018 și e în faza premergătoare lansării

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Concept al noului portavion al Chinei Type 003. Sursă foto: AsiaTimes.com via Twitter
Concept al noului portavion al Chinei Type 003. Sursă foto: AsiaTimes.com via Twitter

China urmează să finalizeze construcția celui de-al treilea portavion al său, Type 003. Imaginile din satelit au dezvăluit faptul că nava ar urma să fie lansată recent.

Potrivit Defense News, care a analizat fotografiile prin satelit ale companiei Maxar Technologies, nava se află în faza premergătoare lansării.

E vorba portavionul Type 003. Acesta va fi cel de-al treilea portavion al Chinei. 

Portavionul e în construcție din 2018 la șantierul naval Jangnan, la nord-est de Shanghai. Imaginile din satelit realizate de Plant Labs PBC pe data de 31 mai sugerează că lucrările la portavion sunt aproape finalizate.

Foto: Noul portavion al Chinei Type 003, imagini surprinse din satelit realizate de Maxar Technologies. Sursă: Maxar Technologies via Associated Press și Defense News:

1. -imagine fara descriere- (type-003-type-003-maxar-technologies-china_98459900.jpg)

2. -imagine fara descriere- (type-003-maxar-technologies_30698300.jpg)

 

Type 003, noul portavion al Chinei ar urma să fie lansat în curând

 

CITEȘTE ȘI: USS Gerald R. Ford se pregătește să domine mările. Americanii au rezolvat marea problemă a celui mai scump portavion construit vreodată

Deși nu există un orizont de timp asupra lansării la apă a noului portavion chinez, publicația chineză Global Times, entitate aflată sub controlul regimului de la Beijing, scrie că „lansarea navei ar putea avea loc în curând”.

China are în prezent două portavioane. Operaționale în acest moment sunt Liaoning și Shandong.

În comparație americanii dețin 11 portavioane.

Din acestea sunt 10 portavioane din clasa Nimitz și unui din clasa Ford.

Toate cele zece nave americane din clasa Nimitz sunt cu propulsie nucleară, precum și portavionul USS Gerald R. Ford din clasa cu același nume. 

 

Cele două portavioane ale Chinei - Liaoning și Shandong

 

Liaoning e primul portavion al Chinei și a fost achiziționat din Ucraina după prăbușirea Uniunii Sovietice. Portavionul a fost cumpărat în 1998. 

A fost tractată până în China, unde Beijingul a finalizat construcția și a modernizat-o complet.

Shandong este al doilea portavion al Chinei și primul construit în țară. El a fost proiectat de  Dalian Shipbuilding International Corporation (DSIC) și lansat pe 26 aprilie 2017. Portavionul e construit urmând cu aproximație designul primei astfel de nave. Momentul finalizării navei a fost unul fastuos, iar ca mesaj cât se poate de direct, în faza finală a testelor portavionul Shandong a străbătut strâmtoarea Taiwanului.

CITEȘTE ȘI: „Setea” Chinei de a construi portavioane e îngrijorătoare. Beijingul țintește primul său portavion nuclear

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel