Hezbollah: În caz de război cu SUA, Iranul are capacitatea de a bombarda Israelul

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Liderul Hezbollahului şiit libanez, sprijinit de Teheran, a apreciat vineri că Israelul nu va rămâne "neutru" în cazul unui conflict între Iran şi Statele Unite, relatează AFP.

,,Iranul are capacitatea de a bombarda Israelul cu forţă şi cruzime", a adăugat Hassan Nasrallah într-un interviu acordat postului de televiziune al Hezbollah, Al-Manar.

,,Atunci când americanii vor înţelege că un astfel de război ar putea şterge Israelul de pe hartă, îşi vor schimba părerea", a mai spus el, după mai multe săptămâni de tensiuni între Statele Unite şi Iran.

,,Responsabilitatea noastră colectivă în regiune este de a acţiona pentru prevenirea unui război american contra Iranului", a adăugat el, subliniind că Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite nu au niciun interes ca să izbucnească un conflict.

Vineri, Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, controlată de democraţi, a adoptat o măsură pentru a restrânge posibilitatea ca Donald Trump să atace Iranul, exprimându-şi îngrijorarea că atitudinea preşedintelui republican ar putea declanşa un război inutil.

O iniţiativă similară a eşuat însă în Senat, în mâinile republicanilor.

Donald Trump a retras în 2018 Statele Unite din acordul asupra programului nuclear iranian încheiat la Viena în 2015 şi ulterior a restabilit sancţiuni severe. Marţi, Washingtonul a decis noi sancţiuni anti-Hezbollah, organizaţie considerată teroristă de Statele Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel