Garda Naţională rusă formează o brigadă specială pentru a proteja podul din Crimeea

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Garda Naţională rusă a creat o brigadă maritimă pentru a proteja noul pod care leagă peninsula ucraineană Crimeea, anexată în 2014 de către Rusia, cu partea continentală a ţării, informează marţi agenţia de presă EFE

Şeful Gărzii Naţionale, Viktor Zolotov, fosta gardă de corp a preşedintelui Vladimir Putin, a explicat într-un interviu pentru agenţia oficială RIA Novosti că brigada dispune de o gamă largă de mijloace pentru a preveni actele de sabotaj împotriva podului, atât de la sol, cât şi de pe mare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat în mai anul trecut podul de 19 kilometri lungime peste strâmtoarea Kerci şi a cărui construcţie fusese promisă de şeful statului rus imediat după anexarea Peninsulei Crimeea, ca urmare a unui controversat referendum nerecunoscut de către Kiev şi comunitatea internaţională.

Pe fondul Crimeii anexate şi al conflictului armat din estul Ucrainei, unde Moscova îi sprijină pe rebelii separatişti proruşi, în ultimele luni, tensiunile au escaladat şi în Marea Azov, o mare internă împărţită între ruşi şi ucraineni, şi în jurul strâmtorii Kerci, care o leagă de Marea Neagră.

La 25 noiembrie 2018, garda de coastă rusă a deschis focul asupra a trei nave militare ucrainene, pe care le-a sechestrat cu tot cu echipaje (24 marinari) în apropiere de strâmtoarea Kerci, pe motiv că ar fi încălcat apele teritoriale ruse în largul Crimeii. După acest incident naval în Marea Neagră, Kievul a acuzat Moscova de 'agresiune' şi a instituit stare de urgenţă în zece regiuni ale sale la frontiera cu Rusia, inclusiv pe tronsonul transnistrean la graniţa cu Republica Moldova.

Ucraina acuză Kremlinul de restricţionarea tranzitului pentru a transforma Marea Azov într-o zonă controlată de Rusia, în timp ce Moscova susţine că pur şi simplu doreşte să garanteze siguranţa podului din Crimeea, potrivit EFE. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel