Forțele Speciale ruse primesc un nou model de parașută pentru operațiunea Arctică (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Grupul Technodinamika (care face parte din corporația Rostec) a început livrările celor mai noi parașute Stayer care permit parașutiștilor să facă salturi de la altitudini mari și în condiții arctice, a informat marți biroul de presă Rostec.

Stayer este proiectat pentru saltul forțelor speciale din aeronavele care zboară la viteze de până la 350 km/h, cu o sarcină utilă suplimentară de până la 50 kg și pot fi utilizate în condițiile din nordul extrem.

"Dezvoltarea Stayer pentru Ministerul Apărării a fost realizată de companie din proprie inițiativă. Sistemul este de neegalat pe piața rusă, are capacități unice și și-a dovedit fiabilitatea în timpul exercițiilor. Începând de astăzi, Stayer a fost acceptat pentru serviciu și primele sisteme au fost deja trimise trupelor", a anunțat TASS care îl citează pe Igor Nasenkov, președintele Technodinamika.

Stayer este un sistem de parașută de tip aripă, care permite salturi de la altitudini cuprinse între 700 și 10.000 de metri, cu o greutate maximă de zbor de până la 180 kg.

"Sistemul de tip aripă are o manevrabilitate sporită și crește considerabil capacitatea forțelor de operațiuni speciale pentru îndeplinirea sarcinilor tactice", a transmis biroul de presă Rostec.

În aprilie 2020, un grup de parașutiști ruși au folosit cele mai noi sisteme de parașute în condiții severe din Arctica, făcând un salt comun în nordul îndepărtat. Pentru prima dată în lume parașutiștii au sărit de la limita inferioară a stratosferei - o altitudine de 10.000 de metri - peste arhipelagul Franz Josef.

 

Citește și: 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel