Forțele Speciale fac recrutări. SAFOS a anunțat condițiile și calendarul pentru cei interesați de program

Foto: Școala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale
Foto: Școala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale

Forțele pentru Operații Speciale ale României fac recrutări. Potrivit unui anunț al MApN, termenul de înscriere este până la mijlocul lunii ianuarie a anului 2021.

„Dacă vreți să vă alăturați Forțelor pentru Operații Speciale, acum e momentul! “Viața începe acolo unde se termină zona de confort.” spune Donald Neale Walsch, iar noi vă invităm să urmați programul întrunit de calificare în domeniul FOS și să ieșiți din zona de confort”, își începe MApN anunțul, pe pagina oficială de Facebook.

Important de precizat că programul de recrutări se adresează doar militarilor.

„Demarăm înscrierile pentru Programul întrunit de calificare în domeniul FOS organizat de Școala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale “Burebista”, cu termen de înscriere 18 ianuarie 2021.Atenție: Programul se adresează doar militarilor!”, mai precizează MApN.

Cei interesați pot apela numărul: 0368.734.224.

Totodată, potrivit SAFOS (Școala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale), programul se adresează personalului militar din toate armele și specialitățile militare.

 

Informații pentru cei interesați de programul Forțelor Speciale

 

Potrivit SAFOS, codițiile programului sunt: 

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

- vârsta maximă: 40 de ani

- grad maxim: ofițeri – căpitan, MM/subofițeri – MM cls a II-a/plutonier major, SGP – fără limită de grad dar cu cel puțin 1 an vechime   

DURATA: 48 săptămâni

COMPONENTE PROGRAM:

- program pregătitor în vederea evaluării și selecției (10 săptămâni)-program de evaluare și selecție (4 săptămâni)

- curs de specializare inițială a operatorilor FOS (18 săptămâni)-curs de pregătire de bază operatori FOS (16 săptămâni)     

SCOPUL PROGRAMULUI:

Formarea și dezvoltarea cunoştinţelor, deprinderilor şi abilităţilor practice şi intelectuale necesare operatorului forțe pentru operații speciale (FOS) pentru încadrarea funcțiilor specifice de la baza carierei.

OBIECTIVELE GENERALE ALE PROGRAMULUI:

- formarea deprinderilor și competențelor necesare operatorului FOS pentru ocuparea unei funcții în cadrul detașamentului de operații speciale/ plutonului comando;

- formarea deprinderilor și competențelor necesare operatorului FOS în utilizarea armamentului și a încărcăturilor explozive;

- formarea deprinderilor și competențelor necesare operatorului în utilizarea sistemelor de comunicații radio;

- formarea deprinderilor și competențelor necesare operatorului pentru acordarea primului ajutor în situații specifice misiunilor FOS.   

FINALITATE:

Obținerea statutului de operator forțe pentru operații speciale și încadrarea unui detașament de forțe pentru operații speciale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel