Forțele pentru Operații Speciale ale Armatei Ucrainene au aruncat în aer un important pod de cale ferată din Lugansk (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a declarat că Forțele pentru Operații Speciale, în cooperare cu Forţele de Apărare Teritorială, continuă să poarte un adevărat război de gherilă în spatele liniilor inamice pentru a bloca rutele de aprovizionare cu armament ale armatei ruse. Astfel, Forțele pentru Operaţii Speciale ale Armatei Ucrainene au aruncat în aer o cale ferată importantă din punct de vedere strategic, mai precis un pod care leagă oraşele Rubezhnoie și Severodonețk din Lugansk.

Pentru a opri ofensiva militară rusă să înainteze în direcția oraşelor Severodonețk și Lisichansk, aflate în regiunea Lugansk, soldații Regimentului 8 al Forțelor pentru Operaţii Speciale ale Armatei Ucrainene au aruncat în aer poduri de cale ferată care leagă oraşele Rubezhnoie și Severodonețk.

Acest lucru a fost anunțat de consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gheraşcenko, pe canalul său Telegram, preluat ulterior și pe Twitter.

 

Potrivit mass-mediei ucrainene, pe podul de cale ferată aruncat în aer puteau trece până la 20 de trenuri pe zi. De aceea a fost considerat important din punct de vedere strategic să fie aruncat în aer acest pod, mai ales că zona în care acesta se afla era considerată, cel puţin puţin teoretic, sub controlul forţelor ruse de ocupaţie.

După cum precizează analiştii militari ai publicaţiei Defence Express, aruncarea în aer a acestui pod sugerează că Forțele pentru Operaţii Speciale ale Armatei Ucrainene pot îndeplini cu succes misiuni în spatele liniilor inamice, în zone în care forţele ruse de ocupaţie nu au reușit să organizeze o minimă protecție a obiectivelor considerate importante din punct de vedere strategic.

Cu o zi înainte, mass-mediei ucraineană a raportat că trupele ruse controlează acum aproximativ 90% din teritoriul regiunii Lugansk. Din aprilie, forţele ruse de ocupaţie au reușit să avanseze pe aproximativ 10% din teritoriul regiunii de est.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel