Forţele pentru Operaţii Speciale ale armatei ucrainene execută deja misiuni de luptă cu elicopterul UH-60A Black Hawk oferit de compania Ace Aeronautics"

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele Armate Ucrainene au primit ceea ce pare a fi primul lor elicopter din seria S-70/H-60 Black Hawk. Se pare că acesta se află acum în serviciul Direcției de Informații a Apărării (GUR) din Ucraina.
Forțele Armate Ucrainene au primit ceea ce pare a fi primul lor elicopter din seria S-70/H-60 Black Hawk. Se pare că acesta se află acum în serviciul Direcției de Informații a Apărării (GUR) din Ucraina.

Direcția Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării a publicat o fotografie cu elicoptere aflate în dotarea unității Fortelor pentru Operații Speciale. Alături de elicopterul sovietic Mi-24 se află legendarul elicopter american UH-60A Black Hawk.

 

Direcția de informații pentru apărare a Ucrainei (GUR) a confirmat că a primit primul elicopter Black Hawk. Astfel, în urmă cu câteva zile au apărut imagini publicate de serviciul ucrainean de informații care arată ceea ce este în mod clar un UH-60A Black Hawk.

Elicopterul prezentat în imaginiea publicată de GUR dispune de o combinaţie de culori puţin atipică pentru Forțele Armate ale Ucrainei, care, din anumite motive, au ales să nu schimbe culoare elicopterului, ci doar să aplice unele însemne ucrainene. Acest lucru sugerează că elicopterul ar fi fost achiziționat/primit de la o companie privată din SUA.

Elicopterul este vopsit în culorile albastru-negru - combinaţie de culori folosită pe elicopterele companiei Ace Aeronautics - dar cu steagul galben-albastru al Ucrainei pictat pe lateral.

De menționat că poate fi vorba de un elicopter care a fost cumpărat anterior de la U.S. Army și modificat ulterior de inginerii companiei americane Ace Aeronautics.

 

Despre legendarele UH-60 Black Hawk

 

UH-60 Black Hawk este un elicopter multirol fabricat de compania americană Sikorsky Aircraft, care a fost fondată de Igor Sikorsky (1889-1972), un proeminent proiectant de aeronave, originar din Kiev și absolvent al Institutului Politehnic din Kiev.

La începutul anilor 1970, Comandamentul militar al Statelor Unite a lansat un program de creare a unui elicopter de transport tactic multifuncțional. Noul elicopter urma să înlocuiască celebrul simbol al Războiului din Vietnam, Bell UH-1.

La 17 octombrie 1974, un prototip a zburat pentru prima dată. Doi ani mai târziu, la 23 decembrie 1976, elicopterul a fost declarat câștigător al unui program mulitar american de înzestrare și a fost introdus în producția de serie. De atunci, UH-60 Black Hawk este în producție. Din 1977, au fost produse peste 5.000 de Black Hawk în diferite versiuni.

Black Hawk UH-60 este principalul elicopterul de transport tactic al U.S. Army. Acesta este utilizat în misiuni de desant aerian, sprijin la sol, evacuare, comandă și control, dar și în misiuni ale forţelor pentru operațiuni speciale. Modelul ''Alpha'' al Black Hawk este elicopterul utilitar pe care U.S. Army îl foloseşte în ultimii 40 de ani.

De atunci, Black Hawk a acumulat mai mult de 9 milioane de ore de zbor și a fost utilizate de către militarii americani în fiecare operațiune majoră executată în Irak, Somalia, Balcani, Afganistan și în tot Orientul Mijlociu.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel