Forţele Aeriene Italiene îşi vor înarma dronele Reaper, la șase ani după aprobarea SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Italia şi-a anunțat intenţia de a înarma dronele sale Reaper. Acesta demers vine la șase ani după ce a primit permisiunea din partea SUA pentru a face acest lucru.

Roma a precizat că în următorii șapte ani ar urma să aloce acestui 59 milioane EUR (69 milioane USD) pentru acest program, iar cheltuielile totale vor crește la 168 milioane EUR.

Finanțarea va începe încet, cu 2 milioane EUR în 2021 și 2022, urmate de 5 milioane EUR în 2023, 45 milioane EUR pe an din 2024 până în 2026 și 5 milioane EUR în 2027.

Potrivit Defense News, care citează o sursă anonimă din Forțelor Aeriene Italiene, armata italiană operează atât drone Predator A neînarmate, modernizate, cât și Reaper pe care de-a lungul timpului le-a trimis în Irak, Afganistan, Balcani și Africa, în special în Libia în timpul operațiunilor aeriene NATO din 2011.

După ce a făcut lobby către SUA pentru, în anul 2011, pentru a permite să-şi înarmeze dronele, Italia a primit în sfârșit undă verde în 2015 de la Departamentul de Stat, devenind a doua țară după Marea Britanie care a obținut aprobare.

În acel moment, Italiei i s-a oferit un acord de 129,6 milioane de dolari, cu General Atomics, acționând ca prim contractor, pentru 156 rachete AGM-114-R2 Hellfire II, 20 de bombe ghidate cu laser GBU-12, 30 GBU-38 Joint Direct Attack Munitions, dar și alte muniţii.

Întrebată ce muniții va alege Italia acum, sursă din cadrul Forțelor Aeriene Italiene a spus: „Probabil că vom alege muniții standard”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel