Forța navală

Italia și-a prezentat planul de înzenstrare care include la solicitarea Marinei și construcția de noi submarine.

Scris de: Darius Muresan       02 noi, 21:55

Cea de-a 11-a etapă din seria a II-a a exerciţiului Danube Protector 18 desfăşurat între Brăila şi Tulcea, dar şi pe braţul Sfântu Gheorghe, s-a încheiat.

Scris de: Sebastian Florea       02 noi, 13:13

Compania israeliană Elbit Systems a anunţat joi că va opera sistemul de patrulare aeriană fără echipaj în ţările Uniunii Europene, conform unui contract în valoare de 68 de milioane de dolari, potrivit The Times of Israel.

Scris de: S.I. Catalin       02 noi, 10:25

Un alt scandal este pe cale sa izbucneasca în Ministerul Apărării al Rusiei (dupe cel al esecurilor agentilor GRU in Europa): se pare că ”invizibilitatea” submarinelor nucleare, care în toți anii URSS și apoi ai Federației Ruse au costat miliarde de dolari din fondurile...

Scris de: S.I. Catalin       31 oct, 10:47

Cinci nave ale Forţelor Navale Române participă la exerciţiul de trageri cu artileria pe Dunăre 'FN Danube Protector 18.11.II'.

Scris de: Sebastian Florea       30 oct, 13:03

La Șantierul Naval 82 din Murmansk, în nordul Rusiei, s-a scufundat docul plutitor PD-50, unul dintre cele mai mari din lume. Accidentul a avut loc în noaptea de 30 octombrie, când portavionul ”Admiral Kuznețov” părăsea docul. Potrivit SeverPost, totul a fost...

Scris de: S.I. Catalin       30 oct, 10:33

India urmează să achiziționeze încă două fregate rusești din clasa Admiral Grigorovici. Contractul a fost semnat, potrivit oficialilor indieni.  

Scris de: Darius Muresan       29 oct, 21:37

Braţul Sfântu Gheorghe este închis navigaţiei timp de cinci zile.  Exerciţiile militare de tragere au o înălţime maxim de 8.000 metri şi o bătaie maximă de 21.000 metri.

Scris de: Sebastian Florea       29 oct, 12:42

Riscurile în domeniul militar în regiunea Mării Negre sunt în creştere, susţine Colegiul Ministerului de Externe al Rusiei, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Scris de: Tudor Curtifan       28 oct, 11:16

Îngrijorată de consolidările militare în apropiere sa, Germania conduce eforturile de coordonare mai bună a forţelor NATO şi ale Uniunii Europene în Marea Baltică, pentru a contracara prezenţa crescândă a Rusiei în regiune

Scris de: S.I. Catalin       26 oct, 20:32

Marina Regală australiană a lansat vineri primul său escadron dedicat exclusiv dronelor.

Scris de: Tudor Curtifan       26 oct, 14:27

Directorul executiv al PATROMIL – Viorel Manole, care concretizeaza Memorandumul semnat la Bucuresti in noiembrie 2017 intre PATROMIL si GICAN  (Groupement d`Industries Navales Francais), a fost prezent la Euronaval 2018, cea mai mare expoziție din domeniul militar naval din Europa.

Scris de: Darius Muresan       25 oct, 17:18

Ministrul Fifor a dispus identificarea unei soluţii de păstrare a navei militare 'Eugen Stihi' în patrimoniul MApN.

Scris de: Sebastian Florea       24 oct, 21:56

Statele Unite și aliații NATO îşi unesc forţele pentru realizarea unui proiect care prevede dezvoltarea și desfășurarea de sistemele maritime fără pilot, în principal drone submersibile și de suprafaţă, se arată în acordul semnat de miniştrii apărării a 13 state NATO, potrivit...

Scris de: S.I. Catalin       24 oct, 21:22

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a cerut ministrului Economiei să explice ce este cu nava sub pavilion moldovenesc care avea la bord 1,4 tone de cocaină. Explicațiile au fost cerute înainte de a începe ședința Cabinetului de Miniștri iar premierul a declarat că acestea...

Scris de: S.I. Catalin       24 oct, 18:54

Fregata „Regele Ferdinand" a încheiat cu succes participarea la Operația NATO ”Sea Guardian” și se întoarce în România pentru sărbătorirea Zilei Armatei României.

Scris de: Tudor Curtifan       23 oct, 17:02

Două distrugătoare americane au intrat luni în Strâmtoarea Taiwan, care separă China continentală de insulă, într-un moment în care tensiunile dintre Beijing şi Washington au crescut, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.

Scris de: S.I. Catalin       23 oct, 09:25

Vorbind despre contextul istoric și geopolitic al problemei Mării Azov, trebuie remarcat faptul că Rusia a dorit în mod constant să creeze condiții ,, speciale’’ pentru ca Marea Azov să fie clasificată drept o mare interioară, adică marea dintre Rusia și Ucraina, dar cu Rusia...

Scris de: S.I. Catalin       19 oct, 09:54

Zeci de specialiști participă, joi, la lucrările simpozionului "Performanţă, rigurozitate şi competenţă în cercetarea ştiinţifică".

Scris de: Sebastian Florea       18 oct, 11:28

Elbit Systems, prin Ares Aeroespacial e Defesa, urmează să instaleze un nou sistem de supraveghere pe fregata Defensora deținută de Marina Braziliei.

Scris de: Darius Muresan       16 oct, 20:45

Avioane de vânătoare și nave de război ruseşti încearcă să provoace Marina Regală Britanică și Marina Olandeză în Cercul Arctic, a declarat Generalul Jeff Mac Mootry, șeful pușcașilor marini olandezi.

Scris de: S.I. Catalin       15 oct, 11:47

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) îşi va testa la începutul lui noiembrie capacitatea de a opri şi respinge o ofensivă lansată împotriva Norvegiei dinspre Rusia, în cadrul exerciţiilor militare "Trident Juncture", cele mai importante organizate vreodată...

13 oct, 18:43

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat vineri (12 octombrie 2018) portavionul USS Harry S. Truman, în Marea Nordului, împreună cu Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul Curtis Scaparrotti.

Scris de: S.I. Catalin       13 oct, 09:35

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat un decret care introduce decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei din data de 12 octombrie "Cu privire la măsurile urgente de protejare a intereselor naționale în sudul și estul Ucrainei, în Marea Neagră și...

Scris de: S.I. Catalin       12 oct, 19:26

Flota Rusiei din Marea Neagră şi-a continuat joi aplicaţiile începute în prima jumătate a lunii octombrie cu submarinele din dotare: submersibilul 'Krasnodar', 'invizibil' - al patrulea din Proiectul 636 'Varşaveanka' intrat în ultimul timp în serviciul flotei cu baza la...

Scris de: Tudor Curtifan       11 oct, 14:04

Marina militară marocană a deschis focul asupra unei ambarcaţiuni care transporta migranţi marocani în timpul unei operaţiuni de interceptare în largul oraşului port Larache (vest), rănind o persoană, a anunţat o sursă militară la Rabat, relatează miercuri AFP.

Scris de: Tudor Curtifan       10 oct, 15:53

Leonardo și Fincantieri, ca parte a relației de colaborare și a parteneriatului privilegiat lansat în octombrie 2014, au stabilit principiile directoare ale unui acord în domeniul naval pentru a profita mai bine de noile provocări de pe piețele internaționale, pentru a prezenta...

Scris de: Tudor Curtifan       10 oct, 14:51

Portavionul USS Harry S. Truman va participa, în cursul lunii octombrie, la cel mai amplu exerciţiu militar organizat de NATO după încheierea Războiului Rece, a anunţat marţi, la Bruxelles, amiralul american James Foggo, transmite dpa.

Scris de: S.I. Catalin       09 oct, 16:55

Compania japoneză Mitsubishi Heavy Industries d(MHI) a lansat primul submarin de atac diesel-electric din clasa Soryu (SSK) ce va fi echipat cu baterii litiu-ion. Submarinul va fi folosit de forțele marine ale Japoniei.

Scris de: Darius Muresan       09 oct, 13:20

Ministrul american de Interne, Ryan Zinke, a declarat că SUA nu exclude o izolare navală a Rusiei în Orientul Mijlociu pentru a împiedica politica sa energetică în regiune, potrivit publicației online Washington Examiner, citat de citat de Interfax.

Scris de: S.I. Catalin       01 oct, 11:18

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria FORțA NAVALăurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.26