Federaţia Rusă şi-a consolidat efectivul de trupe în Crimeea

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Federaţia Rusă şi-a consolidat efectivul de trupe în Crimeea, a declarat luni ministrul rus al apărării Serghei Şoigu într-o reuniune a Comisiei de Apărare din cadrul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), informează agenţia de presă oficială TASS.

,,Componenţa trupelor din Crimeea a fost consolidată, ceea ce asigură protecţia peninsulei şi a intereselor Rusiei în Marea Neagră'', a subliniat Serghei Şoigu.

În acelaşi timp, Moscova a anunţat începerea unor exerciţii de amploare în Districtul militar Sud, care include şi Crimeea, la care vor participa circa 10.000 de militari din unităţile de rachetă şi aproximativ 3.000 de echipamente de rachete şi artilerie.

Peste 200 de unităţi ale forţelor de rachetă şi artilerie din Districtul militar Sud au fost mobilizate luni pe 20 de poligoane în sudul Rusiei şi în zona Caucazului de Nord, a anunţat într-un comunicat serviciul de presă al armatei ruse.

Exerciţiile, programate să dureze o lună, vor avea loc în regiunile Astrahan, Rostov, Volgograd, Krasnodar, Stavropol, în Caucazul de Nord şi pe teritoriul bazelor militare ruse din Armenia, Crimeea, Abhazia şi Osetia de Sud (Georgia).

În etapa finală, forţele ruse vor efectua lansări de rachete cu sisteme Iskander-M, Bal şi Bastion, precum şi lansări de rachete multiple şi trageri cu tunuri.

O rezoluţie a Adunării Generale a ONU, adoptată la 17 decembrie 2018, în legătură cu militarizarea Crimeei, a Mării Negre şi a Mării Azov cere Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele din peninsula anexată în 2014 şi condamnă prezenţa militară rusă în creştere în Marea Neagră şi Marea Azov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel