Georgia şi NATO au lansat un exerciţiu militar comun în apropiere de Tbilisi

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Georgia şi NATO au lansat luni un exerciţiu militar comun cu obiectivul de a îmbunătăţi interacţiunea dintre forţele Alianţei Nord-Atlantice şi cele ale statelor asociate în situaţii de criză, transmite agenţia EFE

Aproximativ 350 de militari din 24 de state membre NATO şi ţări partenere vor lansa luni un exerciţiu militar comun în Georgia, care va dura 11 zile.

Exerciţiul, numit NATO-Georgia Exercise 2019, se va desfăşura până în data de 29 martie la Centrul Naţional de Pregătire Krtsanisi, situat în apropierea capitalei Tbilisi, potrivit RFE/RL, citat de Epoch Times.

NATO-Georgia Exercise 2019 este “un exerciţiu important pentru Georgia şi un punct de cotitură semnificativ în privinţa consolidării cooperării militaro-politice dintre NATO şi Georgia”, potrivit unei declaraţii publicate de alianţa militară vestică.

NATO-GEO EX19 este un exercițiu important pentru Georgia și o etapă importantă în consolidarea cooperării politico-militare NATO-Georgia.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va vizita Georgia în timpul exerciţiului pentru a se întâlni cu conducerea republicii din Caucaz şi pentru a participa la exerciţiu.

,,Acesta este un exerciţiu pe care ar trebui să îl desfăşurăm în mod regulat şi demonstrează faptul că NATO şi Georgia sunt parteneri apropiaţi”, a declarat Stoltenberg jurnaliştilor în Bruxelles în 6 martie.

Primul exerciţiu militar comun NATO-Georgia a avut loc în 2016.

La un summit din 2008, NATO a fost de acord ca Georgia să devină în cele din urmă membru al alianţei, însă nu a fost stabilită o dată fermă, deşi perspectiva aderării a fost reconfirmată la fiecare summit de atunci.

Integrarea în NATO reprezintă unul dintre principalele obiective de politică externă ale guvernului Georgiei, care vede în NATO un garant al securităţii şi independenţei sale. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel