Exercițiu Ariadne 19. Nava militară Alexandru Cătuneanu s-a întors în România

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Nava Alexandru Căuteanu
Nava Alexandru Căuteanu

Echipajul Navei Maritime Hidrografice (NMH) Alexandru Cătuneanu a revenit în portul de bază Constanţa după participarea la o misiune externă în cadrul exerciţiul multinaţional Ariadne 19, organizat de Forţele Navale Elene, în largul Insulei Creta, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit sursei citate, timp de două săptămâni, în cadrul misiunii internaţionale, echipajul NMH Alexandru Cătuneanu a parcurs peste 1400 de mile marine, navigând chiar şi în condiţii extreme, pe Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee şi Marea Mediterană, traversând două furtuni puternice, cu valuri de 4-5 metri înălţime.

"Partea estică a Mediteranei, la fel ca şi bazinul Mării Negre, este caracterizată de o situaţie instabilă de securitate, generată în special de contextul confruntărilor din Siria, iar după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea, de către Federaţia Rusă, Forţele Navale Române (FNR) şi-au concentrat activităţile de instruire, în special în Marea Neagră.

Începând cu anul 2017, Marina Militară Română şi-a reluat participarea la misiuni şi exerciţii organizate de partenerii din NATO în bazinul mediteranean, pentru a demonstra că suntem nu doar beneficiari ai măsurilor de securitate colectivă, ci şi contributori cu forţe şi capabilităţi la efortul de descurajare a acţiunilor ostile din proximitatea graniţelor Alianţei şi ale UE", se arată în comunicatul SMFN.

Cu ocazia participării la Ariadne 19, NMH Alexandru Cătuneanu a desfăşurat, pentru a doua oară, o misiune în afara Mării Negre, după ce, în toamna anului trecut, bastimentul a fost inclus în exerciţiul multinaţional Nusret 18, organizat de Turcia, în Marea Egee.

Nava este dotată cu aparatură modernă de cercetare hidrografică subacvatică, echipajul fiind încadrat cu specialişti de înaltă clasă, ce furnizează, scafandrilor de luptă şi de minare-deminare sau platformelor navale ce acţionează împotriva ameninţărilor subacvatice, întregul suport informaţional integrat despre situaţia ţintelor submarine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel