''Cyber Coalition 21''. NATO începe cel mai mare exercițiu anual de apărare cibernetică

Tudor Curtifan |
Data publicării:

NATO va începe luni cel mai mare exerciţiu anual al său de apărare cibernetică, denumit ''Cyber Coalition 21'', care va testa capacităţile aliaţilor de a combate atacurile cibernetice, relatează miercuri agenţia Agerpres, care citează EFE.

''Trebuie să continuăm să ne consolidăm apărarea cibernetică pe măsură ce aplicăm lecţiile pandemiei şi depunem în fiecare zi eforturi să menţinem mai bine pacea'', a declarat generalul Phillip Stewart, din cadrul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE).

Obiectivul exerciţiului, ce se va desfăşura în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie, este reunirea unei coaliţii cibernetice a organismelor NATO şi ale ţărilor aliate şi partenere pentru consolidarea capacităţilor Alianţei de descurajare, apărare şi răspuns în faţa ameninţărilor venite din spaţiul cibernetic.

Exerciţiul va testa de asemenea procesul de luare a deciziilor, procedurile tehnice şi operative, colaborarea şi capacităţile de apărare cibernetică ale NATO şi ale statelor membre luate individual.

Pentru prima dată de când s-a declanşat pandemia COVID-19, acest exerciţiu se va desfăşura cu prezenţă fizică, la Tallinn (Estonia). Vor participa cele 30 de state membre ale NATO şi alte patru asociate (Elveţia, Irlanda, Suedia şi Finlanda), alături de reprezentanţi ai industriilor naţionale, lumii academice şi structurilor naţionale de apărare cibernetică, în total circa o mie de persoane.

Exerciţiul va permite NATO să-şi perfecţioneze capacităţile de protejare a propriilor reţele de tehnologie a informaţiei 24 de ore din 24 în faţa atacurilor cibernetice şi să împărtăşească în timp real informaţii despre ameninţările cibernetice cu aliaţii şi partenerii, inclusiv cu Uniunea Europeană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel