Cum facem ca tinerii să rămână în industria din România chiar dacă primesc oferte din străinătate?

Foto: Leviatan Design
Foto: Leviatan Design

Cătălin Podaru, CEO al companiei Leviatan Design, alături de Gabriel Marcu, Director Tehnic în cadru Leviatan Design, au vorbit despre programele educaționale organizate de universitățile tehnice din România și susținerea pe care compania românească o oferă acestor inițiative.

Compania românească Leviatan Design implementează în domeniul construcțiilor militare și civile tehnologii de ultimă generație pe care le pune și la dispoziția tinerilor studenți în procese de practică sau internship, multe din acestea finalizându-se cu angajarea studenților în cadrul companiei. 

Cătălin Podaru, CEO al companiei Leviatan Design și Gabriel Marcu, Director Tehnic în cadru Leviatan Design, au fost prezenți la o emisiune în cadrul trustului DC Media Group unde au discutat despre inclusiv despre ce îi așteaptă pe studenți în industria de construcții din România.

În cadrul interviului s-a abordat și subiectul „momirii” tinerilor din industrie cu oferte din străinătate de la alte companii din domeniu.

„Sunt convins că la nivel de cuantum există decalaje. Dar  și aici există preconcepții fără a fi verificate. După Brexit noi am avut și candidați la interviuri ingineri români și arhitecți români care au lucrat în Marea Britanie iar când am discutat despre partea salarială, făcând o diferență la puterea de cumpărare și pachetul salarial din România, mulți și-au dat seama că deși cuantumul acolo era mai mare, cu salariile din România ar fi putut face mai mult. E doar un exemplu, dar cred că și aici companiile trebuie să vină și să comunice în mod explicit care e nivelul salarial, astfel încât cei care doresc să plece sau să se întoarcă să realizeze că până la urmă e vorba de condițiile de trai, ce servicii poți achiziționa”, a explicat Cătălin Podaru, directorul și fondatorul companiei Leviatan Design.

Un alt aspect important este componenta tehnologică.

„Folosim tehnologii precum realitate virtuală, realitate mixtă în cadrul proceselor de lucru la nivel cotidian. Totodată, utilizăm platforme de lucru într-un mod similar cu companiile care au implementat aceste tehnologii în țări avansate, cum ar fi Germania. Noi le folosim la fel, atât în partea de birou, cât și în partea de șantier, unde toți inginerii noștri nu mai lucrează cu planșe pe hârtie, ci într-un mediu integrat, în platforme integrate de tip common data environment, astfel încât schimbul de informații și comunicarea se realizează, indiferent de distanța între ei, într-un mod integrat și aplicat pe livrabile. Noi am văzut din ce în ce mai multe firme care merg în această direcție pentru a facilita munca, dar mai mult de atât și pentru a utiliza energia colegilor pentru a adăuga valoare și nu a face task-uri repetitive”, a conchis Podaru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel