Compania germana Rheinmetall pregătește deja acorduri privind producția de tancuri și sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina. De ce se grăbesc nemții atât de tare?

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rheinmetall, cel mai important producător german de automobile și echipamente militare, intenționează să producă arme, echipamente militare și muniție în Ucraina, deși se așteaptă ca proiectele să fie puse în aplicare după încheierea conflictului militar. Cu toate acestea, compania caută deja să semneze acorduri de asociere cu companii ucrainene. 

Primele acorduri sunt așteptate să fie încheiate în următoarele săptămâni, după cum a raportat directorul general al companiei Rheinmetall, Armân Papperger, potrivit cotidianului german Handelsblatt. Ucraina va juca, de asemenea, rolul de investitor în noile întreprinderi.

Rheinmetall are un proiect în Ucraina cunoscut sub numele de ''tanc de luptă principal (MBT) Panther KF51'', care în prezent este doar la nivel de prototip. Noul tanc dispune de o nouă turelă instalată pe șasiul Leopard 2. Investiția în această întreprindere este estimată la 200 de milioane de euro, dar versiunea finală a tancului Panther este încă incertă.

Compania Rheinmetall poate instala turela tancului Panther KF51 şi pe șasiul vehiculului de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx, ceea ce duce la un dezvoltarea unui tanc ușor și nu la un tanc greu de luptă. 

În plus, compania are planuri pentru sisteme de apărare antiaeriană, sistemul Skynex fiind singurul disponibil în prezent, pe care Ucraina l-a primit deja.

Acest sistem este un mijloc foarte eficient și relativ ieftin de contracarare a dronelor, precum și a rachetelor de croazieră și a altor ținte aeriene. Principala sa caracteristică este reprezentată de munițiile programabile care explodează în apropierea țintei cu o precizie ridicată.

Rheinmetall este unul dintre cei mai importanți producători de muniție de artilerie din lume. Compania produce o gamă largă de muniții de calibre de la 105 la 155 mm, care sunt utilizate de sistemele de artilerie. Pe lângă tipul de muniție standard, Rheinmetall oferă, de asemenea, proiectile de artilerie programabile și ghidate pentru o precizie și o eficacitate sporite pe câmpul de luptă. Compania produce, de asemenea, muniție pentru tancuri, mortiere și sisteme de apărare aeriană.

Ucraina are nevoie de toate cele enumerate mai sus, la fel ca și alte țări, în timp ce Rheinmetall are nevoie de capacitate de producție. Compania se extinde în mod activ, iar în noiembrie 2022, Rheinmetall a achiziționat producătorul spaniol de muniții Expal Systems SA pentru 1,2 miliarde de dolari. De asemenea, investește în producția de proiectile în România și construiește o fabrică de producție de substanțe explozive în Ungaria.

Rheinmetall a primit un volum suplimentar de vânzări de 0,74 miliarde de euro de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, ajungând la 6,4 miliarde de euro, față de 5,65 miliarde de euro în 2021. Compania înțelege bine ce urmează, deoarece armele nu costă doar bani, ci și timp.

Ritmul mai rapid de producţie a devenit un avantaj competitiv important în rândul companiilor producătoare de armament, iar pentru a-l obține, compania germană are nevoie de capacități de producție adecvate. După cum a declarat Armân Papperger, "ne putem aștepta ca 2023 să fie cel mai bun an din istoria companiei în ceea ce privește comenzile primite".

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel