,,Pe 25 mai, mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra acvatoriului Mării Baltice au descoperit două ținte aeriene, care se apropiau de granița de stat a Federației Ruse. Pentru a împiedica încălcarea frontierei, au fost ridicate în aer avioane de vânătoare Su-35S și Su-27P”, se arată într-un comunicat de presă al centrului, preluat de agenția Interfax.
,,Echipajele avioanelor de vânătoare rusești au clasificat țintele aeriene ca fiind două bombardiere strategice B-1B aparținând Forțelor Aeriene ale SUA”, au menționat reprezentanții militari ruși.
Potrivit precizărilor acestora, după îndepărtarea aeronavelor străine de frontiera de stat a Federației Ruse, avioanele de vânătoare au revenit pe aerodromul de dislocare permanentă.
,,Zborurile avioanelor de vânătoare rusești se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Frontiera de stat a Federației Ruse nu a fost încălcată”, au concluzionat reprezentanții centrului.
Comentariul autorului: Pe 25 mai, Forțele Aeriene ale SUA au transferat la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie încă două bombardiere strategice de tip B-1B Lancer, pentru a participa la o nouă misiune de tip Bomber Task Force.
La fel ca și în cazul transferului anterior, din 23 mai, când în Marea Britanie au sosit alte două bombardiere americane, aeronavele nu au fost dislocate direct, ci în urma unui zbor de mai mult de 10 ore în Regiunea Mării Baltice.
În timp ce primele două bombardiere au întrebuințat perechea de indicative radio SPICY 21 & SPICY 22, următoarele două au folosit indicativele SPICY 41 și SPICY 42. Acestea din urmă au numerele de înregistrare 85-0064 și 86-0125.
Cele patru bombardiere strategice americane aparțin Aripii 7 Aviație de Bombardament de la Baza Aeriană Dyess (Texas) și se estimează că vor rămâne în teatrul de operații european timp de aproximativ o lună.
Trebuie precizat faptul că, spre deosebire de bombardierele strategice B-52H, aeronavele de tip B-1B nu sunt purtătoare de arme nucleare. Acestea întrebuințează numai rachete de croazieră și alte tipuri de armamente convenționale cu bazare aeriană.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News