Asasinarea bloggerul militar rus Maxim Fomin: Rusia a emis un mandat de capturare pe numele unui cetăţean ucrainean

S.I. Catalin |
Data publicării:

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene (GUR), generalul-maior Kirilo Budanov, a recunoscut că, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, mai mulți propagandiști ai Kremlinului au fost uciși, potrivit The Times. Ministerul rus de Interne a declarat ieri că a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Iurii Denisov, un cetățean ucrainean despre care se spune că l-a supravegheat pe bloggerul militar rus Maxim Fomin, mai cunoscut sub numele de Vladlen Tatarski, timp de două luni dintr-un apartament din apropierea casei sale.

Budanov a mai spus că Ucraina dorește să stabilească o zonă de frontieră demilitarizată de până la 60 de mile în interiorul Rusiei pentru a reduce probabilitatea unor viitoare atacuri, relatează The Times.

Întrebat dacă forțele de securitate ucrainene au ucis propagandiști ruși, Budanov a spus: ,,Am reușit deja să țintim cu succes destul de multe persoane. Mulțumită acoperirii mediatice, au devenit cunoscute cazuri de care toată lumea este conștientă".

De la începutul invaziei, la 24 februarie anul trecut, mai multe personalități pro-război au fost ucise sau rănite de explozibili care au avut loc pe teritoriul Rusiei.

La 6 mai, Zakhar Prilepin, un ideolog pro-Kremlin în vârstă de 47 de ani, a suferit multiple răni în urma unui atac cu mașină capcană.

Vehiculul scriitorului și bloggerului rus a fost aruncat în aer într-un sat din regiunea Nijni Novgorod din Rusia. El a suferit fracturi, dar șoferul său a fost ucis în incident.

Anchetatorii ruși au precizat că l-au interogat pe Alexander Permiakov, pe care l-au acuzat că a colaborat cu serviciile secrete ucrainene.

Vladlen Tatarsky, în vârstă de 40 de ani, un blogger militar cu legături strânse cu șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis de explozibili ascunși într-o statuetă care i-a fost înmânată în timpul unei conferințe publice pe care a ținut-o într-o cafenea din Sankt Petersburg pe 2 aprilie.

Mai târziu, în aceeași lună, un tribunal rus a refuzat eliberarea pe cauțiune a Dariei Trepova, în vârstă de 26 de ani, care era acuzată de terorism pentru atentatul care l-a ucis pe Tatarski, al cărui nume real era Maxim Fomin.

Anchetatorii au declarat că aceasta lucra în numele unui grup pro-ucrainean care are legături cu criticul încarcerat al Kremlinului Alexei Navalni - afirmații respinse de asociații lui Navalni și de Kiev.

Ministerul rus de Interne a declarat ieri că a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Iuri Denisov, un cetățean ucrainean despre care se spune că l-a supravegheat pe Tatarski timp de două luni dintr-un apartament din apropierea casei sale.

Ministerul rus de Interne a afirmat că acesta a venit din Letonia în numele "serviciilor speciale ucrainene".

,,El (Denisov) a fost cel care i-a dat Dariei Trepova (deţinută) statueta cu explozibili pe care ea a dus-o la cafeneaua unde avea loc o întâlnire cu Fomin (Tatarski). Atunci a avut loc explozia care a fost cauza morţii bloggerului militar'', se mai spune în comunicatul Ministerului rus de Interne .

Tatarski, originar din regiunea ucraineană Doneţk, a fost unul dintre cei mai populari corespondenţi militari şi bloggeri care şi-au câştigat faimă în timpul campaniei militare ruse din Ucraina.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel