76 de ani de la eliberarea Clujului de sub ocupația horthystă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ostaşii care s-au jertfit în luptele date pentru eliberarea oraşului Cluj, din octombrie 1944, au fost comemorați în Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca. 

Militarii Diviziei 4 Infanterie au adus azi un omagiu bravilor înaintași care în urmă cu 76 de ani s-au jerfit în luptele pentru eliberarea orașului Cluj Napoca de sub ocupația trupelor hotryste.

La data de 11 octombrie 1944, orașul Cluj a fost eliberat printr-o manevră dublu învăluitoare a trupelor române (Diviziile 18, 11 și 12 Infanterie, Divizia 1 Cavalerie și Divizia 2 Munte), combinată cu un atac frontal al Corpului 104 Mecanizat sovietic.

Cele mai grele lupte s-au desfășurat în zonă localităților Cojocna, Apahida, Jucu și Buru, Valea Ierii, Gilău pe direcțiile pe care s-au executat manevrele de învăluire, o zonă unde astăzi străjuiesc peste 30 de cimitire ale ostașilor români.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel