1 Martie - Ziua Forțelor pentru Operații Speciale

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele pentru Operații Speciale, elita Armatei României - Curaj, Onoare, Angajament! Selecționăm indivizi dar creăm echipe.

Acum 18 ani era înființată prima unitate de Forțe pentru Operații Speciale din țara noastră, Batalionul 1 Forțe Speciale, precizează MApN, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Ulterior, unitatea a fost redenumită Batalionul 610 Operații Speciale, iar în prezent poartă numele de Batalionul 51 Operații Speciale “Vulturii”. Luptătorii din Forțele pentru Operații Speciale ne reprezintă peste tot în lume, la cel mai înalt nivel.

Capabili să acţioneze în aer, pe apă sau pe uscat şi să execute misiuni în situaţii limită şi cu un grad mare de dificultate, şi-au câştigat, într-o perioadă foarte scurtă de timp, un renume greu de egalat. Operatorii FOS sunt luptători puternici, curajoşi, inteligenţi, rezistenţi la eforturi extreme fizice şi psihice, tenace, perseverenţi, agili, animaţi de spiritul perfecţiunii.

Gradul de risc ridicat al misiunilor este acoperit cu deprinderi temeinice de acţiune: paraşutare în condiţii speciale, înot şi scufundare, alpinism şi traversarea zonelor urbane.

Din acest motiv resursa umană este cea mai importantă în acest domeniu.

De 15 ani, din cei 18 de existență, participă în mod constant, la misiuni specifice în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Kosovo. Oriunde şi oricând este nevoie de ei şi indiferent de natura şi complexitatea misiunilor primite, specialiştii Forţelor pentru Operaţii Speciale sunt gata să intervină în sprijinul intereselor naţionale şi al apărării colective, alături de parteneri şi aliaţi. La mulți ani militarilor din Forțele pentru Operații Speciale! O primăvară frumoasă tuturor!

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel