Vostok 2018. Înţelesul cifrelor pentru Rusia

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Vostok 2018, cel mai mare exercițiu militar rusesc din ultimul secol ne poate învăța ceva despre puterea militară, încă enormă, a Federației Rusiei.

300 000 de mii de soldați, 36 000 de tancuri, 1000 de avioane, 80 de nave de război. Aceste cifre vorbesc doar de o parte, importantă, dar totuşi numai o parte, din sistemul militar condus de Vladimir Putin.

Obiectivul acestui exercițiu militar a fost definirea strategiei de înfrângere a unui invadator prin crearea a două fronturi defensive pe teritoriul Rusiei. Forțele ofensive ale Rusiei nu au participat, mai ales că ele sunt mai mult nucleare.

La aceste manevre au participat şi 3000 de militari chinezi, în special ofițeri de stat major

Aceștia au fost trimiși de Beijing pentru a facilita înțelegerea liniei de comandă din cadrul armatei ruse precum şi aprofundarea unor strategii moderne de apărare a unui teritoriu invadat de forțe inamice. Extrem de largă definiția dată de China, dar şi care clarifică obiectivul prezenței chineze. Mai mult este un semnal clar de comuniune, de idei şi identitate şi de scopuri militare între cel două puteri militare. Semnalul a fost transmis în același timp şi Europei şi Orientului.

Uniunea Europeană propune prin birocrația să, (care vrea acum să își adauge şi bastoanele de mareșal prin organizarea de operete militare pe muzică de marş german), crearea unei forțe de intervenție rapidă, formată din 36 000 de soldați, 100 de tancuri, 200 de elicoptere şi peste 5 000 de forțe non-combatante de susținere (bucătari, croitori, şoferi şi personal medical).

Pentru că nimeni nu dorește să se înroleze, Germania şi Franța  propun acceptarea de soldați din alte țări non-europene, în special din Africa, mercenari aduşi ca să umple rândurile așa zisei armate europene.

Să ne imaginăm patriotismul acestor mercenari şi respectul lor față de Europa, atunci când li se va ordona să acționeze împotriva vreunui membru recalcitrant al Uniunii? Mai mult să ne imaginăm valorile care sunt necesare oricărei forțe armate, când acestea sunt formate din mercenari plătiți. Imperiul Roman nu a făcut asemenea greșeli nici când s-a prăbușit.

Cifrele vorbesc de la sine. O țară capabilă  să alinieze armade întregi, ca pe o amenințare clară împotriva oricui, în raport cu o birocrație europeană care conduce un continent incapabil să facă față 24 de ore unei adevărate invazii militare. Dar care impune articolul 7 celor care încă mai cred în națiuni suverane şi teritorii guvernate de legi votate de popoare independente.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel