O nouă reuşită a industriei ungare de apărare. Compania germană Rheinmetall vrea să dezvolte împreună cu Ungaria un nou transportor blindat

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41 care urmează să intre în producţia de serie la uzina Zalaegerszeg din Ungaria.
Vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41 care urmează să intre în producţia de serie la uzina Zalaegerszeg din Ungaria.

Pe lângă acordul de producție a vehiculului de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41, Ungaria a semnat cu producătorul german de tehnică militară Rheinmetall şi un acord în domeniul cercetării şi inovării, privind dezvoltarea unui nou transportor blindat cu propulsie hibridă. Cu alte cuvinte, industria ungară de apărare intenţionează să dezvolte şi să producă în comun, de la zero, o nouă generaţie de transportoare blindate.

László Palkovics, Ministrul ungar al Inovării și Tehnologiei, a precizat în urmă cu câteva zile că parteneriatul dintre Ungaria și producătorul german de vehicule militare Rheinmetall merge bine, deoarece uzina din Zalaegerszeg, aflată în sud-vestul Ungariei, în care se vor produce vehiculele de luptă pentru infanterie (IFV)  Lynx KF41, urmează să fie inaugurată în următoarele două săptămâni. De asemenea, este planificată şi construcția a două noi fabrici de muniție la Várpalota, potrivit Hungarian Insider.

Vorbind la Villepinte, lângă Paris, în cadrul expoziției de apărare și securitate Eurosatory 2022, ministrul ungar a spus că, pe lângă acordul de producție a vehiculele de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx, Rheinmetall a semnat și un acord de cercetare cu Ungaria, privind dezvoltarea unui nou vehicul blindat hibrid pentru infanterie. După cum precizează unele surse mass-media ungare, transportorul blindat de trupe care ar urma să fie dezvoltat în comun de Ungaria și germanii de la Rheinmetall este pe un saşiu cu roţi 8x8.

Ungaria nu numai că finanțează programul vehiculului de luptă pentru infanterie Lynx, dar oferă și spațiul pentru producția acestuia, a precizat László Palkovics.

Potrivit lui Palkovics, Ungaria și-a făcut simțită prezența în industria de apărare, nu numai în domeniul armelor, munițiilor și vehiculelor terestre, ci și în cel al aeronavelor.

Conflictul ruso-ucrainean a scos în evidență faptul că există noi tehnologii care trebuie luate foarte în serios, inclusiv dronele și lansatoarele de rachete portabile, a căror producție este luată în serios de Ungaria, a spus Palkovics.

În decembrie 2021, a fost anunțat că Forțele Armate Ungare vor primi peste 300 de vehicule militare Gidran 4×4. Vehiculele vor fi produse tot în Ungaria la Kaposvár, pe modelul vehiculelor militare turcești Nurol Makina Ejder Yalcin și NMS 4×4.

László Palkovics a evidențiat negocierile cu producătorul turc de vehicule blindate Nurol Makina, de la care armata ungară a achiziționat 500 de vehicule. Dintre acestea, 50 au fost deja comandate, iar primele 10 vehicule blindate de tip Gidrán au sosit în Ungaria la începutul anului, în timp ce asamblarea celorlalte 40 este așteptată să înceapă la Kaposvár, în luna septembrie a acestui an.

În plus, Airbus deschide luna aceasta o fabrică de piese pentru elicopter la Gyula, în sud-estul Ungariei. „Pe lângă producția de arme, muniții și vehicule terestre, Ungaria să plasat și pe harta producției de avioane”, a spus Palkovics. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel