Ungaria a bătut palma cu Rusia. Budapesta a cerut doze de vaccin rusesc pentru noul coronavirus

Ungaria va începe să primească "mici provizii" de vaccin rusesc pentru noul coronavirus pentru testare clinică în decembrie, în baza unui acord încheiat joi între ministrul ungar de externe şi ministrul rus al sănătăţii, relatează agenţia ungară de ştiri MTI.

Peter Szijjarto, şeful diplomaţiei ungare, susţine că i-a telefonat lui Mihail Muraşko, a cărui ţară "face paşi uriaşi spre dezvoltarea şi producerea unui vaccin".

Odată ce testele clinice sunt încheiate, Ungaria şi Rusia vor coopera în obţinerea unei licenţe pentru vaccinul rus, a declarat Szijjarto, precizând că responsabilii de la vârful sistemelor de sănătate din cele două ţări vor discuta chestiunea vineri, potrivit Agerpres.

Szijjarto, care este în carantină la domiciliu după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, susţine că a avut simptome uşoare de COVID-19.

 

Vaccin înregistrat înainte de a fi testat



Sputnik V a primit deja aprobarea din partea autorităţilor interne de reglementare, ceea ce l-a determinat pe Vladimir Putin să declare că Rusia este prima ţară care a înregistrat un vaccin anti-COVID-19. Înregistrarea vaccinului a avut loc însă înaintea lansării testării pe scară largă, cunoscută drept faza III, considerată de mulţi drept o etapă necesară înaintea înregistrării.

La nivel mondial, cel puţin alte patru vaccinuri candidat anti-COVID-19 se află în prezent în faza III de testare, potrivit datelor OMS.

Faptul că Rusia a înregistrat deja vaccinul i-a permis să înceapă administrarea lui la persoane din grupe cu risc ridicat, cum sunt cadrele medicale, simultan cu desfăşurarea fazei finale a testării, începând din octombrie. Aceasta se face pe bază de voluntariat, iar participanţilor li se va verifica în mod regulat starea de sănătate, a adăugat el. 

 

Vaccinul se face în două etape



Vaccinul Sputnik V va presupune două inoculări, folosind doi vectori diferiţi ai adenovirusului uman. Dat fiind că acesta a mai fost folosit la vaccinuri anterioare, existau mai multe date istorice în sprijinul siguranţei sale decât în cazul altor potenţiale vaccinuri anti-COVID-19. Cercetători ruşi au spus că teste anterioare au arătat că vaccinul declanşează un răspuns imun semnificativ, însă rămâne neclar cât timp durează această protecţie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel