Potrivit oficialului ucrainean, raza de acțiune a acestor rachete ar permite le permite Forțele Armate Ucrainene să lovească mult mai eficient ținte ruseşti aflate la distanţă mare.
"Crimeea este înțesată de sisteme de apărare antiaeriană, dar nu poate face față rachetelor de croazieră occidentale", a declarat Ihnat.
El a mai spus că ATACMS vor fi furnizate Ucrainei, deoarece există tot mai multe informaţii care confirmă astfel de intenții din partea aliaților occidentali.
Citeşte şi: Transferul de rachete ATACMS către Ucraina, un subiect blocat între declaraţii oficiale şi zvonuri mediatice
Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene a precizat ca Ucraina are nevoie de mai multe rachete, cum ar fi rachetele TAURUS. De asemenea, se pune problema numărului de rachete ATACMS care vor fi transferate, pentru că pentru a lovi cât mai multe ținte, Armata ucraineana are nevoie de o cantitate considerabila.
Rachetele de croazieră sunt o armă pe care Forțele Terestre Ucrainene o aștepta de mai mult timp, dar Forțele Aeriene Ucrainene le au deja - sub forma rachetelor Storm Shadow.
Care sunt nevoile Forțelor Armate Ucrainene în materie de rachete?
Anterior, Iuri Ihnat și-a exprimat deja punctul de vedere cu privire la armele de care Ucraina are nevoie pentru a învinge în cele din urmă Rusia.
El a spus că rușii vor continua să producă rachete și drone, astfel că Ucraina are nevoie de sisteme cu rază lungă de acțiune, precum ATACMS, care îi vor permite să distrugă mai eficient stocurile de muniţie şi liniile de aprovizionare. Utilizând sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune, forțele armate ucrainene ar putea distruge sistemele ruseşti de apărare costieră și navele aflate în porturile din Crimeea.
De asemenea, Ihnat a sugerat că rachetele Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, pe care Marea Britanie le-a oferit Ucrainei în mai 2023, zboară destul de jos, ceea ce le face dificil de interceptat. Atât Storm Shadow, cât și SCALP și, în viitor, TAURUS, sunt rachete care zboară destul de jos.
Este extrem de dificil să le interceptezi cu sistemele convenționale de apărare aeriană. Cu toate acestea, nu poate fi exclusă posibilitatea ca o rachete Storm Shadow să fie, de asemenea, lovită de sistemele rusești de apărare aeriană. Dar aceste rachete au demonstrat deja că pot ajunge la unele ţinte din Crimeea.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News