Turcia și Grecia, convinse de secretarul general al NATO să cadă la pace

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării Naționale din Turcia a transmis că joi s-au încheiat discuțiile dintre delegațiile militare turcă și greacă privind detensionarea situației din estul mării Mediterane. Discuțiile au fost organizate de NATO.

Ambele părți au discutat despre măsurile care vizează prevenirea unui posibil angajament militar în estul Mediteranei, potrivit unui comunicat, transmite Anadolu.

Se preconizează că va mai avea loc o altă întâlnire, se adaugă în comunicat.

Grecia a contestat activitățile de explorare efectuate de Turcia în estul Mediteranei.

Turcia - țara cu cea mai lungă coastă din Marea Mediterană - a trimis nave de foraj pentru a explora zăcăminte de hidrocarburi pe platoul continental, spunând că Turcia și Republica Turcă a Ciprului de Nord au drepturi în regiune.

Dialogul pentru împărțirea echitabilă a acestor resurse va fi un câștig-câștig pentru toate părțile, au spus oficialii turci.

Informația a fost confirmată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg într-o postare pe Twitter. „Grecia și Turcia sunt aliați valoroși, iar NATO este o platformă importantă pentru consultări pe toate subiectele care ne afectează securitatea comună”, spune Stoltenberg.

„Rămân în strânsă legătură cu toți aliații interesați să găsească o soluție la tensiuni, în spiritul solidarității NATO”, mai spune secretarul general al NATO.

 

Citește și: Erdogan ameninţă din nou Grecia: Turcia are puterea politică şi militară pentru a rupe hărţile şi documentele impuse

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel