Ambele părți au discutat despre măsurile care vizează prevenirea unui posibil angajament militar în estul Mediteranei, potrivit unui comunicat, transmite Anadolu.
Se preconizează că va mai avea loc o altă întâlnire, se adaugă în comunicat.
Grecia a contestat activitățile de explorare efectuate de Turcia în estul Mediteranei.
Turcia - țara cu cea mai lungă coastă din Marea Mediterană - a trimis nave de foraj pentru a explora zăcăminte de hidrocarburi pe platoul continental, spunând că Turcia și Republica Turcă a Ciprului de Nord au drepturi în regiune.
Dialogul pentru împărțirea echitabilă a acestor resurse va fi un câștig-câștig pentru toate părțile, au spus oficialii turci.
Informația a fost confirmată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg într-o postare pe Twitter. „Grecia și Turcia sunt aliați valoroși, iar NATO este o platformă importantă pentru consultări pe toate subiectele care ne afectează securitatea comună”, spune Stoltenberg.
„Rămân în strânsă legătură cu toți aliații interesați să găsească o soluție la tensiuni, în spiritul solidarității NATO”, mai spune secretarul general al NATO.
Following my discussions with Greek & Turkish leaders, the two Allies have agreed to enter into technical talks at #NATO to establish deconfliction mechanisms and reduce the risk of incidents & accidents in the #EastMed. https://t.co/Kc70MlNPzY
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) September 3, 2020
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News