Erdogan ameninţă din nou Grecia: Turcia are puterea politică şi militară pentru a rupe hărţile şi documentele impuse

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ameninţă Grecia cu „experienţe dureroase”, dacă nu intră în negocieri cu Turcia privind revendicările teritoriale din estul Mediteranei.

Turcia și Grecia sunt implicate de mai multe săptămâni într-un conflict pentru resursele naturale din Mediterana și controlul asupra perimetrelor de explorare. Turcia are tensiuni cu Ciprul din acelaşi motiv.

„Fie vor înţelege limbajul politicii şi diplomaţiei, fie pe teren cu experienţe dureroase”, a declarat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Mediafax, preluând Euronews.

Vor înţelege că Turcia are puterea politică, economică şi militară pentru a rupe hărţile şi documentele impuse”, a adăugat Erdogan, referindu-se la zonele marcate de Grecia şi Cipru drept zonele lor economice maritime.

Ziarul turc Cumhuriyet a scris că 40 de transportoare blindate au fost mutate de la frontiera cu Siria şi trimise spre graniţa cu Grecia. 

 

Un oficial militar, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a declarat că desfăşurarea este o mişcare regulată a forţelor armate şi care nu are legătură cu tensiunile cu Grecia

 

 

Declaraţiile preşedintelui Recep Erdogan vin la două zile după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat pe Twitter că cele două ţări s-au aşezat la masa tratativelor pentru a reduce riscul de conflicte armate în estul Mării Mediterane, lucru dezminţit de Atena.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel