Trupele ruse din Crimeea au simulat respingerea unui atac al adversarului, folosind inclusiv bombardiere Su-24

Ionel Copcea |
Data publicării:
Un Su-24 al Federației Ruse, într-o misiune de realimentare aeriană. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Un Su-24 al Federației Ruse, într-o misiune de realimentare aeriană. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Alexei Rulev, a declarat că, pe 18.02.2022, bombardierele rusești de tip Su-24 din Crimeea au desfășurat un exercițiu de redislocare pe aerodromuri de rezervă din alte regiuni ale Federației Ruse.

“În timpul exercițiului, 10 avioane de tip Su-24 au efectuat redislocarea de pe aerodromuri dislocate în Crimeea pe aerodromuri de rezervă de pe teritoriul altor subiecți ai Federației Ruse”, a menționat Rulev în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit precizărilor sale, preluate de agenția de presă Interfax, antrenamentul de scoatere a forțelor de sub atacul adversarului convențional a fost executat în cadrul exercițiului aflat în curs de desfășurare sub conducerea comandantului FRMN, amiral Igor Osipov, la care participă structuri navale, ale Aviației flotei și Trupelor de Apărare de Coastă.

“Echipajele aeronavelor au efectuat abordări nestandardizate în timpul îndeplinirii misiunilor de scoatere a forțelor de sub atacul adversarului, reușind mutarea pe aerodromuri de rezervă într-un interval de timp mult mai mic decât cel prevăzut în normativele aflate în vigoare”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al FRMN.

Anterior, în dimineața aceleiași zile, crucișătorul purtător de rachete Moscova, nava amiral a FRMN, a executat trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene și navale, în cadrul exercițiului executat în acvatoriul Mării Negre. Potrivit scenariului exercițiului, complexele de artilerie de la bordul navei au fost întrebuințate pentru respingerea unui atac al adversarului, care încerca să execute lovituri cu rachete asupra punctelor de dislocare ale flotei.

Manevrele se desfășoară pe fondul crizei dintre Rusia și NATO. SUA, alte state membre ale Alianței, precum și Ucraina au acuzat concentrarea de trupe rusești la frontiera cu Ucraina și au semnalat amenințarea unei intervenții militare a trupelor ruse pe teritoriul ucrainean.

Oficialii de la Moscova au repetat în mai multe rânduri că Rusia nu are planuri agresive față de Ucraina.

Pe 12 februarie, militarii ruși au anunțat că în Marea Neagră au fost începute manevre cu participarea a peste 30 de nave, Aviației FRMN și Trupelor de Apărare de Coastă.

Anterior, s-a informat că Rusia a închis pentru navigație două raioane din Marea Neagrp și unul din Marea Azov, pentru desfășurarea de exerciții, în perioada 13-19 februarie.

Pe 11 februarie, Kievul a anunțat că Rusia a anulat închiderea Mării Azov.

 

Lansări și în Marea Neagră cu rachete de croazieră de tip Kalibr

 

Comentariul autorului: Pe 19 februarie, în Marea Neagră sunt planificate lansări de rachete în cadrul exercițiului strategic Grom-2022 al Forțelor de Descurajare Strategică.

Se poate aprecia astfel că mai multe platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr din compunerea FRMN (nave de suprafață și submarine) vor participa la aceste manevre. Cel puțin una dintre ele va efectua lansarea unei rachete de tip 3M14 asupra unei ținte de coastă.

În ceea ce privește exercițiul din 18 februarie, probabil că la activitățile de pregătire pentru luptă a participat o escadrilă a Regimentului 43 Aviație de Asalt - Saki din cadrul Aviației navale a FRMN. Aceasta dispune de avioane de bombardament de tip Su-24M și de cercetare Su-24MR. Cea de-a doua escadrilă a regimentului are în dotare 12 avioane de vânătoare Su-30SM.

Probabil, avioanele Su-24 au fost redislocate pe aerodromuri operative din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud, din Ținutul Krasnodar și Regiunea Rostov. 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel