Știrile zilei: Macron: Demonstraţie a faptului că NATO este în moarte cerebrală; Retragerea trupelor americane din Germania, un cadou pentru Rusia; Lituania a primit sistemele de apărare aeriană NASAM

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de marți, 23 iunie.

1. Incidentul militar Franţa-Turcia în Mediterana | Macron: Demonstraţie a faptului că NATO este în moarte cerebrală

Recentele incidente navale care au opus Franţa şi Turcia în Mediterana, obiect al unei anchete a Alianţei Nord-Atlantice, constituie "una dintre cele mai frumoase demonstraţii" a faptului că NATO este "în moarte cerebrală", a precizat Emmanuel Macron.

 

2. Baza Al-Jufra din Libia găzduiește aeronave rusești și mercenari Wagner, susține Comandamentul AFRICOM

Baza aeriană Al-Jufra, care a fost capturată de miliția comandantului de război Khalifa Haftar în 2017, încă găzduiește aeronave rusești și mercenari Wagner. Conform datelor comandamentului american în Africa, AFRICOM, există încă 14 avioane de vânătoare MiG-29 din Rusia, precum și bombardierele Sukhoi-24 în baza aeriană Al-Jufra.

 

3. Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis” | Senatori democraţi: Retragerea este ilegală

Mai mulţi senatori democraţi au acuzat luni administraţia preşedintelui Donald Trump de încălcarea legii în luna mai, când a declarat intenţia de a retrage Statele Unite din tratatul "Cer deschis".

 

4. Kazahstanul a primit elicoptere Mi-35M

Patru noi elicoptere de atac fabricate în Rusia, Mi-35M, au ajuns la o bază aeriană din vestul Kazahstanului ca parte a programului de reînarmare a țării, a informat Ministerul Apărării din Kazahstan.

 

5. Lituania a primit sistemele de apărare aeriană NASAMS 3

NASAMS este cel mai utilizat sistem de apărare aeriană din statele membre NATO și chiar pentru paza spațiului aerian din zona Casei Albe.

 

6. Italia este interesată să participe la proiectul pentru viitorul tanc de luptă franco-german

Realizarea proiectului viitorului tanc principal de luptă franco-german a înregistrat, de la începutul acestui an, progrese considerabile, ceea ce a determinat mai multe state să-şi îndreptate atenţia spre el, printre care şi Italia.

 

7. China a efectuat în Tibet exercitii militare cu tancuri Type 15 (Foto/Video)

China și-a mobilizat ultimele generații de tancuri ușoare, în cadrul unui exerciţiu militar, după ce trupe chineze şi indiene s-au angajat într-o luptă violentă în regiunea Văii Galwan din Himalaya, soldată cu zeci de morţi.

 

8. Generalul american Ben Hodges: Retragerea trupelor americane din Germania, un cadou pentru Rusia

Planul Washingtonului de a reduce efectivele militare ale SUA din Germania este 'un cadou pentru Kremlin', apreciază generalul american în retragere Ben Hodges. Fostul comandant al trupelor terestre americane din Europa în 2014-2017 consideră că ţara sa ar fi mai afectată decât Germania dacă decizia ar fi pusă în practică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel