Lituania a primit sistemele de apărare aeriană NASAMS 3

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe 19 iunie, sistemele de apărare aeriană cu rază medie NASAMS (National Advanced Surface to Air Missile System) achiziționate din Norvegia au fost livrate Batalionului de Apărare Aeriană a Forțelor Armate lituaniene. Acest echipament modern de apărare aeriană va oferi forței aeriene lituaniene o capacitate eficientă de câteva zeci de kilometri.

"Sosirea sistemelor face ca apărarea aeriană lituaniană să fie mai puternică și contribuie la consolidarea descurajării. Dacă conectăm toate elementele sistemului de apărare, obținem rezultate bune care vor face ca potențialul agresor să se gândească de două ori și, în consecință, ne va oferi mai multă securitate și discreție", spune șeful Apărării Lituaniei, generalul locotenent Valdemaras Rupsys, transmite defense-aerospace.

NASAMS este cel mai utilizat sistem de apărare aeriană din statele membre NATO și chiar pentru paza spațiului aerian din zona Casei Albe. Lituania a achiziționat cea mai recentă generație a acestora, NASAMS 3.

Sistemele NASAMS achiziționate cuprind centre de control al focului, lansatoare de rachete, echipamente de comunicații, etc. Lituania a modernizat și sistemele de apărare aeriană de rază scurtă de acțiune RBS70.

Instruirea personalului pentru noul echipament a început la sfârșitul anului trecut în Norvegia și va continua în Lituania în cadrul Batalionului de Apărare Aeriană. Calificările pe noile echipamente sunt programate a se încheia în 2021 dată la care va începe integrarea sistemelor în Sistemul NATO de apărare integrată a aerului și a rachetelor (NATINAMDS).

Citește și: Marea Baltică: Avioanele NATO au interceptat aeronave militare rusești, de trei ori într-o săptămână (Video)

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel