Tanc al armatei siriene scos din luptă cu armament turcesc. O dronă sau un sistem TRLG-230

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 12 februarie, o armă încă neidentificată a scos din luptă un tanc al Armatei Arabe Siriene (SAA) în sudul provinciei Idlib. Tancul sirian a explodat la primele ore ale dimineţii, după ce a fost lovit cu un proiectil neidentificat. Tancul era situat la sud de oraşul Ma`arat al-Nu`man, în spatele liniei frontului.

Potrivit publicaţiei Epoch Times, surse din opoziţie au raportat incidentul, unii martori oculari susţinând că tancul a fost lovit cu o muniţie de artilerie trasă de militanţii anti-guvernamentali care împânzesc regiunea Idlib.

Cu toate acestea, acest nivel ridicat de precizie este aproape imposibil de realizat cu muniţie de artilerie neghidată. Tancul era, de asemenea, situat dincolo de linia de orizont a militanţilor.

Este posibil ca tancul să fi fost vizat de una dintre dronele de luptă ale Turciei care operează în mod regulat peste zona extinsă dimprejurul Idlib. O altă posibilitate este ca tancul să fi fost lovit cu o rachetă ghidată cu laser, după ce a fost ţintit de o dronă turcească.

Sursa citată nu menţionează ce tip de tanc a fost distrus în Siria, dar în prezent Armata Arabă Siriană are un număr necunoscut de tancuri – după unele surse aproximativ 3.000 – dintre care cele mai multe sunt T-55 şi T-72, dar şi T-62 şi T-90 – aproximativ 200 de tancuri vândute de Rusia, începând cu anul 2015.

Anul trecut, ROKETSA din Turcia a dezvăluit sistemul său de rachete ghidate cu laser TRLG-230.

Sistemul a fost desfăşurat cu succes împotriva forţelor armene în timpul războiului din Nagorno-Karabakh din 2020. Este posibil ca tancul de luptă sirian să fi fost lovit cu TRLG-230 sau cu un sistem similar echivalent.

Armata turcă menţine peste 60 de posturi, tabere şi baze în întregul Idlib. Arme grele, asemănătoare cu TRLG-230, sunt desfăşurate în majoritatea acestor poziţii.

Evoluţia reprezintă o escaladare gravă a tensiunilor de către Turcia şi o încălcare a acordului semnat cu Rusia la 5 martie 2020.

Forţele Ankarei s-au angajat într-o confruntare dură cu armata siriană şi aliaţii săi anul trecut, declanşând tensiuni regionale cu Rusia, care sprijină regimul lui Assad şi care menţine în regiune forţe importante.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel