SUA construiesc o bază militară în Arabia Saudită

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele aeriene construiesc o anexă în cadrul bazei aeriene Prince Sultan din Arabia Saudită pentru a găzdui avioane de luptă și rachete americane Patriot.

Comandamentul Central al Forțelor Aeriene a anunțat construirea unor facilități pentru avioanele de luptă și rachetele americane Patriot în cadrul Bazei Aeriene Prince Sultan. Aceasta va fi condusă de Forțele Aeriene RED HORSE și vor găzdui avioanele în caz de răspuns de urgență. Comandamentul Central al Statelor Unite a afirmat într-o declarație din 19 iulie, că introducerea de noi forțe în zonă "oferă un factor de descurajare suplimentar și asigură capacitatea noastră de a apăra forțele și interesele noastre din regiune de amenințări emergente, credibile". 

Serviciul a declarat anunțat că 25 de specialiști ai Forțelor Aeriene participă la construcție.

Prezența crescută a USAF se face pe fondul intensificării tensiunilor cu Iranul din Golful Persic, care au determinat, de asemenea, dislocarea grupului B-52 și a portavionului Abraham Lincoln și a grupului de nave în regiune.

"Suntem aici pentru a evita un război, și acesta a fost punctul central al fiecărui membru al serviciului la fața locului", a declarat colonelul David Novy, comandantul Grupului 1 de Inginerie Civilă.

Mai multe aeronave C-17, C-5 și C-130 efectuază curse în baza din deșert pentru construirea de noi infrastructuri. Rachetele Patriot care vor fi desfășurate sunt pentru a spori "securitatea pe cer", a spus CENTCOM. Membrii serviciului american sunt sprijiniți de muncitori din Arabia Saudită pentru a ridica această unitate.

Vezi și: Arabia Saudită va găzdui soldați americani după escaladarea tensiunilor în Golf

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel