SUA bifează premieră după premieră în aviația militară. După F/A-18, o dronă MQ-25 a realimentat în aer și un E-2D Hawkeye (Video)

O aeronavă E-2D Advanced Hawkeye a US Navy, realimentată aerian de către un UAV de tip MQ-25. Sursă foto: Boeing
O aeronavă E-2D Advanced Hawkeye a US Navy, realimentată aerian de către un UAV de tip MQ-25. Sursă foto: Boeing

Industria aeronautică americană a mai reușit o performanță notabilă. O dronă de tipul MQ-25 a realimentat în aer o aeronavă de tip E-2D Advanced Hawkeye - avion de avertizare timpurie și control (AWACS).

Realimentarea aeriană a unui avion de avertizare timpurie și control (AWACS) este o nouă premieră, notează The Aviationist. Ea vine după ce în luna iunie, tot în premieră, o aeronavă militară cu echipaj la bord a fost realimentată aerian de un sistem UAV. Misiunea a fost îndeplinită, la vremea respectivă, tot de o dronă MQ-25 Stingray.

Imaginile cu realimentarea aeronavei E-2D Advanced Hawkeye au fost date publicității de către giganticul Boeing, dezvoltatorul primului prototip al UAV-ului MQ-25, cunoscut și sub denumirea de T1.

Misiunea principală a acestor drone va fi de a efectua operațiuni de realimentare aeriane de pe portavioanele americane.

Testul a avut loc pe Aeroportul MidAmerica din Mascoutah, Illinois. 

Potrivit celor de la US Navy, misiunea s-a încheiat cu succes și a durat aproximativ șase ore. 

 

 

 

 

MQ-25 Stingray a reușit cu succes și realimentarea în zbor a unui F/A-18 Super Hornet

 

Realimentarea unui avion de avertizare timpurie și control e o premieră și vine după ce în iunie, SUA au bifat o altă premieră: MQ-25 T1 a realimentat cu succes un avion de vânătoare - F/A-18 Super Hornet. A fost prima oară când o dronă a reușit realimentarea unui avion cu echipaj uman la bord.

Până la această misiune, drona MQ-25 Stingray efectuase 25 de zboruri test, care au evaluat atât aerodinamica UAV-ului, cât şi sistemul de realimentare în zbor.

Boeing a încheiat în 2018 un contract cu Ministerul Apărării din SUA în valoare de 805 milioane de dolari pentru a dezvolta acest aparat de zbor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel