SUA au pierdut, în 2020, cinci avioane F-22 și tot atâtea drone MQ-9 Reaper

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

O statistică înregistrată de o revistă de specialitate arată că anul trecut au avut loc 72 de incidente aviatice în cadrul US Air Force. Unele au fost date publicității, altele nu. Deși numărul incindentelor grave tinde către un trent descendent acestea se păstrează în media pe zece ani. 

Când un avion de atac ușor A-29 s-a prăbușit în Afganistan vara trecută, armata SUA a asigurat opinia publică că pilotul său s-a catapultat și a fost salvat. Dar realitatea era mai complicată, transmite Air Force Magazine.

Pilotul neidentificat, un american care zbura pe un Super Tucano al Forțelor Aeriene Afgane ca parte a misiunii de instruire a SUA în această țară, a fost rănit dar activează încă în forțele aeriene, conform datelor Centrului de Siguranță a Forțelor Aeriene obținute de sursa citată. Avionul A-29 a fost distrus după ce a suferit probleme mecanice.

”Deoarece era un A-29 afgan, US Air Force nu aveau competență pentru ancheta accidentului”, a spus purtătorul de cuvânt al AETC, Marilyn C. Holliday. ”Forțele aeriene au finalizat o investigație dar care nu poate fi făcută publică”, a mai spus el.

 

SUA au înregistrat 72 de accidente aeriene în 2020

 

Incidentul din 9 iulie 2020 este doar unul dintre cele 72 de accidente aeriene care au avut loc în total în US Air Force în cursul anului 2020.

Pe 19 februarie, Air Force Magazine a obținut mai multe detalii despre acele nenorociri, dintre care unele nu au fost făcute publice la momentul producerii lor. Datele sunt actuale până în 16 februarie 2021.

Statisticile arată că Forțele Aeriene ”continuă tendința în general în scădere a accidentelor din clasa A din ultimii 10 ani”.

Dar cele mai grave accidente nu s-au diminuat atât de mult pe cât ar dori Forțele Aeriene, având în vedere efortul depus de a îmbunătăți protocoalele de mentenanță și de antrenament, în timp ce au crescut și cele care au cauzat daune minore.

Treisprezece din cele 72 de accidente totale au provocat răniri sau decesul piloților, potrivit unei analize a Air Force Magazine. Accidentele sunt împărțite în accidente de zbor, accidente legate de zbor și accidente la sol.

 

F-22 și MQ-9 Reaper au fost cele mai implicate aeronave în accidente

 

Douăzeci și nouă dintre incidentele aviatice din clasa A s-au produs în 2020: 23 de incidente - aeronave cu echipaj și șase - aeronave fără pilot. Aceste cifre sunt puțin mai mari decât cele 26 de incidente din 2019, dar aproape la egalitate cu media pe 10 ani, a transmis Centrul de Siguranță al Forțelor Aeriene. Serviciul a înregistrat în medie 29 de incidente pe an în ultimii cinci ani, a adăugat centrul.

Incidentele din clasa A sunt cele în care aeronavele Departamentului Apărării sunt distruse și înregistrează daune de peste 2,5 milioane de dolari. Se consideră clasa A și accidentele în care o persoană moare ori este rănită grav.

Șapte persoane au murit ca urmare a accidentelor aviatice între 1 octombrie 2019 și 30 septembrie 2020, a spus Forțele Aeriene. Paisprezece avioane au fost distruse în acea perioadă de timp. 

În cazul accidentelor din clasa B, forțele aeriene au înregistrat 39 de incidente cu echipaj și patru pentru aeronavele fără pilot, totalizând 43 de incidente.

Avioanele de luptă F-22 au avut cele mai mari probleme. Cinci dintre acestea au fost distruse pe parcursul anului 2020. Avioanele A-10, C-17 și F-15 au fost și ele implicate în accidente de tip clasa B.

Printre avioanele fără pilot, MQ-9 Reaper a înregistrat șapte accidente de clasa A și două în clasa B în acel moment.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel