Site al propagandei ruse: Deveselu, o țintă ușoară pentru un MiG rusesc

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Sistemul american antibalistic Aegis Ashore, instalat în Baza de la Deveselu, România
Foto: Sistemul american antibalistic Aegis Ashore, instalat în Baza de la Deveselu, România

Un site de propagandă al Rusiei anunță că scutul de la Deveselu poate fi rapid răpus de un MiG rusesc.

Publicația Sputnik.md, un site al propagandei ruse, susține că scutul de la Deveselu va fi ținta prioritară în cazul unui conflict militar de proporții. „La ce se așteptau «partenerii» atunci când au amplasat la Deveselu radarul american AN/SPY-1 (intergrat în sistemul Aegis Ashor) și sistemul de lansare Standard SM-3 Block IB, care poate fi utilizat pentru lansarea rachetelor Tomahawk? Probabil presupuneau că Moscova nu va observa apariția în România a versiunii modificate a crucișătorului de clasa Ticonderoga (fapt care contravine Tratatului privind rachetele cu rază medie de acțiune din 1987). Din păcate, în cazul unui eventual conflict militar de proporții în Europa, baza Pentagonului din România (aflată la 340 kilometri de frontiera cu Moldova) va deveni o țintă prioritară pentru un atac de răspuns sau preventiv al Rusiei", se arată în analiză.

Susțin că MiG-ul-13K îl poate distruge.

Aceeași publicație susține că scutul poate fi distrus cu avioanele de vânătoare MiG-31K, dotate cu rachetele Kinjal.  „Distanța din Crimeea până în satul Deveselu pe linie dreaptă este peste 700 kilometri. Rachetele hipersonice rusești Kinjal pot fi lansate din orice regiune a Mării Negre (apele teritoriale ale României sunt de 12 mile marine), să manevreze activ și să atingă ținta din orice direcție (...) Baza militară din România este primul obiect al sistemului american global antibalistic în Europa (European Phased Adaptive Approach). După anul 2018 se planifică crearea unui șir de mijloace informaționale și de lansare a sistemului antiballistic (următoarea este Polonia), precum și amplasarea navelor cu sistemul Aegis pentru misiuni de patrulare. În cazul în care tensiunile politico-militare nu se vor diminua prin eforturile diplomatice ale Rusiei, presupun că problema de securitate va fi rezolvată de avioanele de vânătoare MiG-31K, dotate cu rachetele Kinjal", mai scrie Hrolenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel