Seria neagră a dezastrelor MiG-21 continuă în India. Doi piloți au murit după o nouă prăbușire

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
MiG-21, din dotarea Indiei. Foto: IAF
MiG-21, din dotarea Indiei. Foto: IAF

Seria neagră de incidente mortale cu aeronavele de tip MiG-21 pare să nu se mai oprească.

În seara de 28 iulie, doi piloți au murit, ca urmare a prăbușirii unui avion MiG-21 al Aviației Militare indiene, în timpul unei ieșiri de antrenament în zona localității Barmer din statul Rajasthan (nordul Indiei)

„Un avion de antrenament Mig-21 cu două locuri al IAF a decolat pentru o ieșire de antrenament de la baza aeriană Utarlai din Rajasthan în această seară. În jurul orei 21:10, aeronava a avut un accident în apropiere de Barmer. Ambii piloți au suferit răni mortale”, au precizat, pe 28 iulie, Forțele Aeriene Indiene (IAF),  într-un comunicat, preluat de presa internațională.

A fost instituită o comisie de anchetă, pentru a investiga cauza accidentului, se mai informează în comunicat.

 

În 2019 India mai avea 113 de avioane MiG-21 funcționale

 

MiG-21 este o aeronavă tactică de luptă cu ​​un singur motor din epoca sovietică, care a format cândva coloana vertebrală a flotei IAF. Avionul are un record de siguranță slab și este de așteptat să fie retras din serviciu în acest deceniu, potrivit New Delhi Television (NDTV).

Din 1963, India a introdus peste 1.200 de avioane de luptă MiG în cadrul forțelor sale aeriene, fiind cel mai mare operator din lume al acestei aeronave. Uniunea Sovietică a oferit Indiei transferul complet de tehnologie și drepturi pentru asamblare pe plan local.

În anul 2019, IAF mai aveau 113 de avioane MiG-21 funcționale. De-a lungul timpului, avionul a fost afectat de probleme de siguranță. Din 1970, peste 170 de piloți indieni și 40 de civili au fost uciși în accidente cu MiG-21. Cel puțin 14 avioane MiG-21 s-au prăbușit între 2010 și 2013. Peste jumătate din cele 840 de avioane construite între 1966 și 1984 au fost pierdute din cauza accidentelor. Slaba întreținere și calitate a pieselor de schimb au fost considerate printre cauze în majoritatea incidentelor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel