Securitatea cibernetică. Thales, semnal de alarmă asupra riscurilor legate de criminalitatea informatică

Thales trage un semnal de alarmă asupra riscurilor legate de criminalitatea informatică într-o nouă ediție a Manualului Ameninţărilor Cibernetice: ”Criminalitatea informatică organizată”.

- Organizația Națiunilor Unite și Accenture estimează că criminalitatea informatică organizată va costa economia globală aproximativ 5.200 de miliarde de dolari între 2020 și 2025. Având în vedere acest lucru, experții Thales în securitate cibernetică trag un semnal de alarmă asupra criminalității informatice ca fiind, în prezent, una dintre cele mai mari amenințări la adresa companiilor, a organizațiilor și a instituțiilor.

- Cu noua ediție a Manualului CyberThreat, Thales decriptează această rețea bine organizată care permite infractorilor cibernetici să combine tehnici și atacuri cyber cu alte tipuri de infracțiuni.

- Pentru a face față acestor riscuri și pentru a fi mai bine pregătiți, experții Thales prezintă în acest nou raport modul de operare al infractorilor cibernetici și modalitățile prin care pot fi contracarați.

Thales lansează cea mai nouă ediție a Manualului Ameninţărilor Cibernetice, anul acesta fiind dedicată infractorilor cibernetici.

Experții Thales prezintă analiza și concluziile lor în materie de criminalitate cibernetică, o rețea foarte periculoasă formată dintr-un număr mare de grupuri de hackeri, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania. Interacțiunile și mișcările permanente activează criminalitatea informatică organizată. Fără protecție sau măsuri proactive, atacurile infractorilor cibernetici vor provoca de fiecare dată mai multe daune. Pentru a face față tehnicilor lor în continuă evoluție, este esențială o mai bună înțelegere a amenințării. Instrumente avansate și servicii precum Threat Intelligence sunt un avantaj pentru a putea anticipa cât mai bine această amenințare.

Interacționând ca o rețea de grupuri de criminalitate cibernetică, infractorii cibernetici sunt capabili să funcționeze din ce în ce mai eficient: fiecare grup este specializat într-un anumit domeniu, iar grupuri diferite colaborează pentru a beneficia de experiența reciprocă. Această specializare face ca infractorii cibernetici să fie mai eficienți, permițându-le să se concentreze asupra unui anumit tip de atac, bazându-se pe know-how din rețea.

Această organizație este condusă de diverse grupuri de atacatori cibernetici, dezvoltate din punct de vedere tehnic, care dispun de strategii extrem de sofisticate și de resurse financiare substanțiale. Aceștia sunt “Big Game Hunters”, ale căror tactici, tehnici și proceduri (TTP), precum și infrastructura tehnică, sunt similare cu cele ale unor grupări de hackeri sponsorizate de state. Aceștia atacă ținte specifice, cum ar fi instituții politice și mari companii, folosind ransomware pentru a cere sume mari de bani.

Pentru a-și atinge obiectivele, infractorii cibernetici combină expertiza tehnică cu panica pe care o declanșează în companii și în instituții. Panica poate avea un impact devastator în ceea ce privește consecințele unui atac. Este vital să nu cedăm amenințărilor sau șantajului. Țintele infractorilor cibernetici sunt extrem de diverse; orice organizație poate fi vizată. Experții Thales subliniază că oricine poate fi o țintă, tocmai pentru a fi pregătiți și pentru a adopta o strategie clară și detaliată de abordare a crizelor cibernetice.

Cu venituri estimate de până la 1.500 de miliarde de dolari pe an  - ceea ce înseamnă de 1,5 ori mai mult (ca medie anuală) decât veniturile din produse contrafăcute și de 2,8 ori mai mult decât din comerțul ilegal cu droguri – această rețea este un sistem economic complet care poate pune în pericol orice companie sau organizație, cu consecințe grave asupra economiei globale. În mod surprinzător, 60% din aceste venituri uriașe provin din piețe online ilegale, 30% din furt de proprietate intelectuală și de secrete comerciale și doar 0,07% din ransomware, care totuși provoacă cele mai multe daune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel