Secretarul general al NATO: Rusia încearcă să intimideze Occidentul

S.I. Catalin |
Data publicării:
secretarul general la NATO, Jens Stoltenberg
secretarul general la NATO, Jens Stoltenberg

Grupul special de experți NATO s-a întâlnit la Bruxelles în data de 22 mai 2019, cu experții cibernetici ai U.E pentru a discuta despre măsurile de protecție împotriva amenințărilor cibernetice și a dezinformării în contextul alegerilor pentru Parlamentul European, a declarat Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru Welt am Sonntag, potrivit Pagina de Rusia.

„Știm că Rusia intervine în mod deliberat în democrația noastră prin dezinformare și atacuri cibernetice. Acest lucru este valabil mai ales în perioada desfășurării alegerilor„, a declarat secretarul general al NATO.

Potrivit lui Stoltenberg, Alianța va sprijini UE în lupta împotriva amenințărilor cibernetice, în special prin schimbul de informații.

În ceea ce privește Tratatul INF, conform lui Stoltenberg, acesta va înceta să mai existe după retragerea părții americane, programată pentru 2 august a acestui an. Secretarul General al NATO a declarat că „tratatul este încălcat de Rusia, nu de Statele Unite. Rusia a dezvoltat rachete nucleare capabile să ajungă în orașe europene, cum ar fi Berlinul. Aceste arme sunt greu de detectat, timp de avertizare este scurt și sunt foarte periculoase”. În acest sens, Stoltenberg a cerut Rusiei să lichideze tote rachetele SSC-8 și să respecte acordul INF.

El a reamintit că, în 1987, URSS a distrus rachetele care au căzut sub incidenta tratatului in cauza în doar câteva săptămâni: „pentru aceasta este nevoie de voință politică”. Dacă Rusia nu face acest pas, atunci NATO poate răspunde prin încheierea unui nou tratat de control al armelor, precum și să răspundă în domeniul armelor convenționale. În același timp, șeful alianței a subliniat că NATO nu va desfășura rachete nucleare suplimentare în Europa și, de asemenea, nu dorește un nou Război Rece cu o cursa a înarmărilor.

În plus, Stoltenberg a anunțat adoptarea unei noi strategii NATO care nu s-a mai schimbat din 1967. „Începând cu anul 2014, în est și în sud au apărut noi provocări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel