În Rusia instigarea la război e și în mediul academic. Un decan explică de ce doar Italia și Franța merită „eliberate și salvate” de Armata rusă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Atmosfera de la televiziunile moscovite vrea să lase impresia unei Rusii aflate sub asediu. Victimizarea are loc în condițiile în care forțele ruse sunt cele care au invadat Ucraina, după ce luni de zile masaseră trupe la graniță, pretextând că sunt exerciții și Occidentul minte cu privire la invazia iminentă (asta, ca să ne readucem aminte de unde am plecat). 

Prin platourile canalelor TV rusești se perindă doar ”apărătorii patriei” care explică opiniei publice din Rusia profundă că Armata luptă împotriva Occidentului, iar în joc este însăși supraviețuirea națiunii ruse.

Ultimul caz relevant de acest fel este cel în care a fost invitat la televiziunea de stat rusă Vitali Tretyakov, jurnalist și decan în cadrul Universității de Stat Lomonosov.

Într-o discuție la postul de televiziune de stat Rusia-1, Vitali Tretyakov a propus un atac asupra a doi membri ai alianței militare NATO

O înregistrare a discuției a fost distribuită pe rețeaua X de Anton Gerașcenko , consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne. „Atenție, Franța, Italia! Propagandiștii ruși vor să te „salveze””, a scris el în descrierea videoclipului.

Mai concret, decanul  a discutat despre lansarea unui atac asupra Franței și Italiei, dar scopul este unul nobil, spune acesta, cele două țări fiind singurele europene care merită să fie salvate prin ocupație.

”De ce am ataca Olanda sau țări unde drogurile, LGBT, pedofilia (?!) sunt legalizate? Ca să (ne obosim) le aducem standarde morale adecvate?... Dacă ar fi să atacăm pe cineva pentru a-l salva, acolo există doar două state - Franța și Italia - unde cultura europeană este concentrată și mai putem salva ceva (prin cucerire)”, a declarat Vitali Tretyakov.

 

Instigare la război

 

Comentatorii din Rusia avertizează în mod obișnuit despre un război mondial care se profilează. Unii, precum Medvedev, amenință în mod deschis armele nucleare.

Pe de altă parte, jurnaliștii, analiștii și politicienii din Occident susțin că este necesară trezirea Europei, care a adormit într-o pace de lungă durată, pentru că perspectiva războiului crește, deși alții spun că nu e cazul să răspândim panica.

Aceste două abordări descriu bine cazul dezbaterii politice publice din Suedia. După ce ministrul suedez al Apărării Civile,  Carl-Oskar Bohlin, a spus că țara ar trebui să fie pregătită de război, fostul premier Magdalena Andersson a luat cuvântul, susținând că ministrul exagerează.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel