Sabotaj la nivel înalt în Rusia: Mai multe avioane ruse clasificate greşit și vândute extern ar fi participat la ajutarea Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa rusă relatează că Serviciul Federal de Securitate (FSB) a efectuat percheziții la așa-numita ''Rosaviatsia'', cunoscută și sub numele de Agenția Federală de Transport Aerian, care este responsabilă în general de segmentul transportului aerian civil din Federaţia Rusă. Forțele de securitate ruse susțin că, din cauza acțiunilor angajaților Rosaviatsia, 59 de aeronave au fost scoase ilegal de sub jurisdicția rusă între martie 2022 și iunie 2023, dintre care 36 au fost vândute în străinătate, iar 8 au fost vândute către "țări neprietenoase" cu Rusia.

În același timp, după cum mai susțin autorităţile ruse, "mai multe aeronave au fost scoase din ţară și exportate ilegal și au ajuns să fie utilizate pentru a ajuta Ucraina" în respingerea invaziei ruse, iar aici este vorba despre mai multe elicoptere Mi-8 și aeronave de transport Il-76.

Se presupune că trei dintre aceste elicoptere Mi-8 ar fi ajuns la Forțele Armate Ucrainene, în timp ce avioanele de transport Il-76 au fost utilizate în scopuri logistice.

Cu alte cuvinte, forțele de securitate ruse au declarat că avioanele Il-76, considerate ca fiind inutilizabile, ar fi putut fi folosite pentru a livra arme și echipamente în Ucraina, dar nu au putut dovedi acest lucru.

După cum precizează analiştii publicaţiei Defense Express, acuzația de mai sus pare mai mult decât ciudată.

Deoarece ''Rosaviatsia'', menționată mai sus, este responsabilă doar de transportul aerian civil, este puțin probabil că acele incidente în care militarii ruși au fugit cu tot cu elicoptere Mi-8 în afara teritoriului Rusiei și s-au predat Ucrainei să se încadreze în acest caz.

De asemenea, este destul de greu de imaginat o situație în care Mi-8 civile "pleacă" de pe teritoriul Federației Ruse și apoi ajung pe teritoriul Ucrainei pentru a fi utilizate la scurt timp chir împotriva forţelor rus de ocupaţie.

Prin urmare, nu ar trebui să excludem posibilitatea ca FSB-ul rus să fi deschis pur și simplu un alt "caz pestriț" în această poveste, sub acuzații false. Dar merită, de asemenea, să continuăm să monitorizăm evoluția acestei situații, deoarece ar putea apărea şi alte informaţii despre posibilitatea ca în Ucraina să fi ajuns avioane din Rusia, în urma unor acte de sabotaj comise chiar de către militari ruşi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel