Potrivit scenariului exercițiului, pe timpul primei etape, drone de cercetare Forpost din compunerea Aviației navale a FRMN au descoperit un detasament de nave al adversarului într-un raion maritim din vestul Mării Negre.
Datele obținute din cercetare au fost transmise către două bombardiere Su-24M aflate în serviciul de luptă, iar echipajele aeronavelor au executat un atac cu bombe asupra navelor adversarului, cu întrebuințarea practică a bombelor de aviație de tip OFAB-250-270.
Din comunicatul oficial rezultă că exercițiul a fost unul planificat, efectuat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.
Comentariul autorului: Deși în informarea oficială se susține că exercițiul a fost unul dinainte planificat, cel mai probabil acesta s-a desfășurat pe fondul prezenței în Marea Neagră a Grupării navale permanente 2 a NATO (SNMG-2), care se pregătește pentru participarea la exercițiul internațional Sea Shild 21. Acesta este organizat de Forțele Navale Române și se va desfășura în perioada 19-29 martie.
Bombardierele de front Su-24M aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt - Saki din cadrul Aviației navale a FRMN. În compunerea regimentului se află două escadrile de aviație, dotate cu 12 avioane de vânătoare Su-30SM și, respectiv, 12 avioane de bombardament Su-24M și de cercetare Su-24MR.
Dronele de tip Forpost provin de la Regimentul 318 Aviație Mixtă - Kacha al Aviației navale a FRMN. Regimentul este structurat în trei escadrile de aviație, dotate cu avioane (Be-12 și An-26), elicoptere (Mi-8 și Ka-27) și drone (Forpost).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News