Rusia simulează distrugerea unor nave inamice în timp ce o grupare navală a NATO e în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 18.03.2021, echipaje ale bombardierelor de front Su-24M ale Aviației navale și apărării antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu privind distrugerea navelor adversarului convențional în acvatoriul Mării Negre.

 

 

Potrivit scenariului exercițiului, pe timpul primei etape, drone de cercetare Forpost din compunerea Aviației navale a FRMN au descoperit un detasament de nave al adversarului într-un raion maritim din vestul Mării Negre.

Datele obținute din cercetare au fost transmise către două bombardiere Su-24M aflate în serviciul de luptă, iar echipajele aeronavelor au executat un atac cu bombe asupra navelor adversarului, cu întrebuințarea practică a bombelor de aviație de tip OFAB-250-270.

Din comunicatul oficial rezultă că exercițiul a fost unul planificat, efectuat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

Comentariul autorului: Deși în informarea oficială se susține că exercițiul a fost unul dinainte planificat, cel mai probabil acesta s-a desfășurat pe fondul prezenței în Marea Neagră a Grupării navale permanente 2 a NATO (SNMG-2), care se pregătește pentru participarea la exercițiul internațional Sea Shild 21. Acesta este organizat de Forțele Navale Române și se va desfășura în perioada 19-29 martie.

Bombardierele de front Su-24M aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt - Saki din cadrul Aviației navale a FRMN. În compunerea regimentului se află două escadrile de aviație, dotate cu 12 avioane de vânătoare Su-30SM și, respectiv, 12 avioane de bombardament Su-24M și de cercetare Su-24MR.

Dronele de tip Forpost provin de la Regimentul 318 Aviație Mixtă - Kacha al Aviației navale a FRMN. Regimentul este structurat în trei escadrile de aviație, dotate cu avioane (Be-12 și An-26), elicoptere (Mi-8 și Ka-27) și drone (Forpost).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel